The European Days of Camino de SantiagoThe European Days of Camino de Santiago
Back Back Nieuws

The European Days of Camino de Santiago

16 oktober 2019

In Zuid-Limburg ben je niet lang op zoek naar religieus erfgoed. De regio herbergt namelijk nog bijzonder veel kerken, kapellen, kloosters en basilieken. Deze hebben vrijwel allemaal een Rooms-Katholieke oorsprong, de meeste zijn nog in gebruik én herbergen bijzondere verhalen. Tijdens de eerste editie van ‘The European Days of Camino de Santiago’ in het weekend van 19 en 20 oktober openen deze speciale locaties kosteloos hun deuren voor publiek.

Vijf landen, twee dagen, één doel

Sinds 2018 mag Visit Zuid-Limburg zich partner noemen van de European Federation of Saint James Way. Deze organisatie verenigt de verschillende landen en regio’s in Europa waar de Camino de Santiago - de oudste culturele route van Europa - doorheen loopt met als doel om kennis uit te wisselen en acties gezamenlijk uit te voeren.

‘The European Days of Camino de Santiago’ is een gezamenlijk initiatief van vijf landen om de veelzijdigheid van The Saint James Way (de Camino de Santiago) onder de aandacht te brengen. In het weekend van 19 en 20 oktober worden er door heel Europa diverse activiteiten rondom het religieus verleden en de Saint James Way georganiseerd. Treed in de voetsporten van Sint Jacob en breng een bezoek aan:

Abdij Rolduc | Kerkrade

Op 19 oktober om 11:00 uur wordt er een rondleiding gegeven in de beroemde crypte en rococo bibliotheek. Rolduc is het grootste abdijcomplex van de Benelux en een van de Nederlandse UNESCO top 100 monumenten. De rijke geschiedenis van de abdij gaat wel meer dan 900 jaar terug!

Heiligdom van Sint Gerlach | Houthem

Op 19 en 20 oktober worden er om 12:00 en 15:00 uur rondleidingen gegeven door het Heiligdom Sint Gerlach. Kom alles te weten over de fraaie fresco’s in de kerk, de bezienswaardigheden in de schatkamer en de mooie wandversiering in de dagkapel.

Ook is het mogelijk om de refugio – de pelgrimsherberg – te bezoeken en een praatje te maken met mensen die de Camino de Santiago hebben gelopen of gefietst.

Sint-Amelbergabasiliek | Susteren

Op 19 oktober wordt de Sint-Amelbergabasiliek opengesteld voor bezoek. De bisschop is de hele dag aanwezig en om 19.00 uur is er een lichtprocessie waaraan de pelgrims kunnen deelnemen.

Klooster festival | Wittem

Op 20 oktober ben je van 12:00 tot 16:30 uur van harte welkom op het 'Kloosterfestival' in Wittem, een religieus event in de beroemde bibliotheek van de abdij. De dag staat in het teken van taxatie en veiling van religieuze voorwerpen. De abdij van Wittem is al meer dan honderd jaar een belangrijk pelgrimsoord.

Meer informatie

Volg de link voor meer informatie over de activiteiten rondom ‘The European Days of Camino de Santiago’ of kijk op de website van de European Federation of Saint James Way voor meer informatie over deze organisatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!