Back Back Nieuws

European Company Games komen naar #Arnhem2021

08 juni 2016
Op Palma de Mallorca presenteerde het team van sport&zaken samen met de provincie Gelderland en The Organizing Connection haar bid om de Europese sportwedstrijden voor werknemers in 2021 in Gelderland te organiseren. Het harde werken heeft zich uitbetaald: na 44 jaar afwezigheid worden de games weer in Nederland georganiseerd.

Het Nederlands bid werd zondag 5 juni als eerste gepresenteerd en was in woord en beeld volgens insiders zo sterk dat Bordeaux direct al op 0 – 1 achter stond. ‘We hebben even een paar uur in spanning gezeten, maar de kogel is door de kerk: we hebben de games binnengehaald! Dit is een geweldig resultaat voor sport&zaken en zeker ook voor de bedrijfssport in Nederland. We gaan nu alles in werking zetten om in 2021 de beste company games ooit te organiseren, bedrijfssport in Nederland verder op de kaart te zetten en de sportparticipatie (nu 47%) onder werknemers substantieel en structureel te verhogen’, aldus bid-presentator en Bedrijfssport Manager sport&zaken Eric van der Veen.

Boost voor provincie Gelderland
De European Company Games zullen volgens Jan Markink, gedeputeerde Sport provincie Gelderland, een grote economische impact hebben op de regio Arnhem. ‘De 6.000 werknemers en sportievelingen verblijven gedurende de games, vaak met partner, een kleine week in Gelderland. De provincie Gelderland en de gemeente Arnhem zijn dan ook belangrijke supporters van het bid.’ Hij vult aan: ‘Met deze Europese Spelen voor bedrijven kunnen we een mooie ‘boost’ geven aan de bedrijfssport in Gelderland. Dat is goed voor het welzijn van werknemers en werkgevers! Weer een stap op weg naar een gezonde Gelderse samenleving.’

European Company Games
De European Company Sport Games worden al sinds 1977 georganiseerd. De eerste editie vond plaats in Eindhoven dankzij initiator Philips. Sport was voor Philips destijds een belangrijk middel om werknemers die uit heel Nederland kwamen te verbinden. Het evenement is sindsdien elke twee jaar georganiseerd en uitgegroeid tot een evenement met gemiddeld 6.000 werknemers uit meer dan 20 landen en 20 verschillende sporten.

Ontspanning, werkprestaties, werkplezier en veerkracht
Meer dan de helft van de ruim 7 miljoen werknemers in Nederland heeft het te druk om te sporten of geen motivatie om te sporten. En dat terwijl sport een belangrijke bijdrage levert aan onder andere ontspanning, werkprestaties, werkplezier en veerkracht. Hoe krijg je werknemers in beweging? Hiervoor ontwikkelt sport&zaken samen met sportbonden beweegprogramma`s voor bedrijven. The Organizing Connection (TOC) is onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van meerdere WK’s Veldrijden, het WK BMX in 2014, het WK Para-Cycling Track in 2015 én in 2019 het WK Handboogschieten. Ook werkte het bedrijf in opdracht van de Union Cycling International (UCI) tijdens meerdere WK’s Wielrennen en Baanwielrennen en is het nauw betrokken bij alle 15 edities van de AFAS Tennis Classics; die in Apeldoorn plaatsvinden. Samen gebruiken TOC en sport&zaken de weg naar de Company Games 2021 om bedrijfssport in Nederland verder op de kaart te zetten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!