Europa’s grootste festival over filmdesign, animatie en games in KlokgebouwEuropa’s grootste festival over filmdesign, animatie en games in Klokgebouw
Back Back Nieuws

Europa’s grootste festival over filmdesign, animatie en games in Klokgebouw

09 februari 2024

Europa’s grootste festival over filmdesign, animatie en games staat dit jaar opnieuw gepland in het Klokgebouw in Eindhoven. The Art Department (TAD) is een tweedaags festival en duikt in het creatieve proces van bewegend beeld en zet de schijnwerpers op de makers die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van digitale werelden, personages en verhalen van de grootste producties uit de game- en filmindustrie.

Verschillende kunstenaars

Kom kijken en luisteren naar kunstenaars die ons collectieve film- en beeldgeheugen vormgeven en daarmee veel invloed hebben op onze toekomst. Want wat deze makers nú bezighoudt is een vooruitzicht op wat straks te zien zal zijn in bioscopen, games, streamingsdiensten en op onze tijdlijnen en newsfeeds.

LINE UP: Artist talks van oa. Rob Bliss (UK) dé character designer & concept artist van Harry Potter, Pirates of the Carribean character designer Crash McCreery (USA) en de concept artist van Marvel’s Dr. Strange en Loki, Karla Ortiz (USA).

Nederlands talent 

‘Makers van games, films en animaties verzamelden zich in Eindhoven op The Art Department. Één van de grootste festivals wereldwijd voor creatieve krachten achter de schermen. En wat niet veel mensen weten, is dat hier verrassend veel Nederlanders tussen zitten. Ze werken mee aan populaire series en producties die een miljoenenpubliek trekken. Zoals The last of us, The dark chrystal en Star Wars. Dat we dat goed doen valt ook grote internationale namen op.’ — Presentator Jeroen Wollaars, Nieuwsuur, 21 april 2023

Ook voor gamers, bingers en reguliere festival lovers

Toonaangevende makers komen naar The Art Department om kennis door te geven. Dit doen zij onder andere door op het podium over hun werk vertellen, maar ook in de interactieve ‘artist studios’ waarin ze aan het werk zijn terwijl het publiek het proces kan zien en mee kan doen. Ook zorgen we voor one-on-one ontmoetingen waar publiek direct met beeldmakers in gesprek kan gaan. Opnieuw is er een gratis toegankelijke art market voor shopaholics en hangouts met happen en drankjes.

TAD is de afgelopen vier jaar gegroeid naar meer dan 8.000 bezoekers. Dit bevestigt de grote behoefte vanuit professionals en studenten uit het creatieve veld, maar ook bij recreatieve gamers, bingers en reguliere festivalgangers bezoeken TAD op Strijp-S in Eindhoven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!