Back Back Nieuws

Europa-Park biedt WHD.global beursvloer van 13.000 vierkante meter

15 maart 2016
Meer dan 6.300 gasten zullen komende week de beurs WHD.global 2016 in Europa-Park bezoeken. Duitslands grootste attractiepark is van 15 tot en met 17 maart het decor voor de grootste beurs op het gebied van cloud, hosting en servers. Onder de bezoekers uit meer dan 85 landen bevinden zich ook enkele prominenten uit dit vakgebied. Naast een beursvloer kent het evenement ook diverse workshops, entertainment en netwerk-momenten.

Confertainment
Zaterdag 19 maart aanstaande opent het tweede best bezochte attractiepark in Europa (meer dan 5,5 miljoen bezoekers in 2015) weer de poorten voor een nieuw seizoen. De dagen ervoor verzamelt echter de mondiale cloud- en hostingindustrie zich in Europa-Park. Jaarlijks worden hier zo'n 1.300 evenementen voor bedrijven en organisaties georganiseerd. Speciaal hiervoor is een afdeling opgericht - Confertainment: een samentrekking van de woorden 'conferences' en 'entertainment'. Naast een attractiepark met meer dan 100 attracties kan Confertainment ook gebruik maken van tientallen evenementenlocaties (totaal 13.000 m², diverse theaters, 5 themahotels, 250 artiesten en eigen cateringfaciliteiten. Deze laatste afdeling beschikt als enige gastronomische afdeling van een attractiepark ter wereld ook over een restaurant met een tweetal Michelinsterren.

Indrukwekkend programma
WHD.global 2016 speelt zich voornamelijk af in het enkele jaren geleden geopende Confertainment Center. Hier komen de 6.300 vertegenwoordigers uit de digitale branche bijeen. Onder hen ook sprekers als Stewart Baker, de voormalige chef van NSA en Homeland Security, Buzz Aldrin, de tweede man op de maan en zal er live geschakeld worden met klokkenluider Edward Snowden. Tijdens een bijzondere veiling zullen 30 belangrijke domeinnamen overgaan naar de hoogste bieder. Het belangrijkste netwerkevent is de ConneXion Party. Hier zullen onder meer de Weather Girls, Ottawan en Boney M optreden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!