Back Back Nieuws

EUREKA! 11.700 wetenschappelijke antwoorden in Westergasfabriek

16 oktober 2015
De Westergasfabriek in Amsterdam vormt 29 november het decor voor het EUREKA! Festival. Tijdens het festival kun je kennis maken met de wetenschap en ervaren hoe relevant, interessant en veelzijdig de wetenschap is. EUREKA! is het festival waar de antwoorden op de vragen over wetenschap van bijna 12.000 Nederlanders in spannende live experimenten, proeven, mini-colleges en films tot leven komen.

Hoe komen rokers van hun verslaving af? Wordt slapen ooit overbodig? Kunnen we melk maken uit gras? En waarom worden we zo geraakt door muziek? Het zijn voorbeelden van 11.700 (!) vragen die Nederlanders hebben ingestuurd voor de Nationale Wetenschapsagenda. Het EUREKA! Festival brengt al deze vragen tot leven en laat op interactieve wijze zien hoe wetenschap ons leven (in de toekomst) verrijkt.

Kweekvleesijsjes en robotvoetbal 
De Westergasfabriek is op 29 november a.s. voor jong en oud ingericht om te ontdekken hoe leuk wetenschap is. Ouderen beginnen de dag bijvoorbeeld met een mini-college van de beroemde neuropsycholoog Erik Scherder en leren wat de invloed van beweging en muziek is op het menselijk brein. Stelletjes kunnen in de Mutual Wave Machine testen of zij daadwerkelijk op dezelfde golflengte zitten. Kinderen leven zich ondertussen uit op het ontleden van apparaten en moedigen hun favoriete robot aan tijdens het robotvoetbal. Voor jong en oud zijn er kweekvleesijsjes, chemische proefjes en nog veel meer.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!