Euforische feestelijkheid bij de Esprix Awards @Felix MeritisEuforische feestelijkheid bij de Esprix Awards @Felix Meritis
Back Back Locaties

Euforische feestelijkheid bij de Esprix Awards @Felix Meritis

18 augustus 2022

Een evenement organiseren voor de crème de la crème van de reclamebranche, waar bovendien de prijzen voor de beste marketingcommunicatiecampagnes worden uitgereikt. Dat vraagt om een haast bovennatuurlijke creativiteit én een iconisch locatie. Die iconische locatie was in dit geval Felix Meritis in Amsterdam, waar tijdens de Esprix Awards maar liefst honderdtwintig marketingspecialisten, strategen en creatieven plaatsnamen in de Concertzaal. Voor de tweede keer op rij op deze locatie en live nu het weer kon, dus het moest écht een feest worden. De fijne samenwerking tussen producent/freelance eventmanager Marieke Dekkers namens Esprix, Hete Peper en Felix Meritis onderstreepte het euforische gevoel nog eens extra!

‘Black tie, een mooi oud pand in Amsterdam als locatie, klein en intiem, maar met een zeer hoge kwaliteit. Dat stukje cachet is kenmerkend voor Esprix’, vertelt Marieke Dekkers. Als freelance eventmanager in opdracht van Esprix, is zij verantwoordelijk voor de organisatie van de Esprix Awards. ‘De uitreiking is een samenkomst van genomineerde bureaus met hun klanten, daar omheen wil je een echt mooie, Esprix-waardige setting’, benadrukt ze. Samen met Jur Baart en Jacqueline Smit startte ze het traject rondom de uitreiking van de Awards al in september, dit jaar voor de vierde keer. ‘Ik organiseer eigenlijk alles in samenspraak met het bestuur: van het samenstellen van de jury – met 130 juryleden! – tot het activeren om cases in te sturen tot de eerste juryrondes en de awarduitreiking zelf.’

Betovering

‘Normaliter proberen we steeds van locatie te wisselen, maar we organiseerden de Esprix Awards nu voor de tweede keer bij Felix Meritis. Het voelde dan ook als thuiskomen’, vertelt Marieke. ‘Felix is een locatie waar van nature al een fijne sfeer is. Je hoeft weinig toe te voegen. Maar dat kán natuurlijk wel!’ Het concept: een mooie ontvangst, een feestelijke uitreiking, een sitdown diner en een borrel is steeds hetzelfde, de invulling elke keer anders. En die invulling, dát is waar Marieke en cateraar Hete Peper perfect op elkaar aansluiten. Ook voor deze editie van de Esprix Awards gingen ze de samenwerking met elkaar aan. Marieke: ‘Ik hou heel erg van echt feestelijk uitpakken. Door kleine haakjes toe te voegen maak je er iets betoverends van.’

Mindfuck als voorgerecht

‘Marieke is heel goed in het bedenken van goede concepten’, bevestigt Carola Meijer, Hete Peper. ‘Wij vinden het dan ook heel leuk om in te haken op een thema. Dit keer mocht het éxtra feestelijk, met als inspiratie The Great Gatsby. Het euforische gevoel dat daarbij hoort, proberen wij dan culinair te vertalen.’ Oesters en een bubbel bij binnenkomst, mooie wijnen op tafel. Maar er was meer: ‘Esprix heeft bijvoorbeeld een heel tof logo’, vertelt Carola. ‘Dat logo verwerken wij dan in het menu. Voor gasten die wel wat gewend zijn, is het bovendien leuk ze wat te prikkelen. Het voorgerecht was bijvoorbeeld echt een mindfuck. Met een zogenaamd visstrandje met een mix van vis en vegan-vis, zetten we echt de zintuigen even op scherp.’

TikTokster Sera & proosten met een Strawberry Daiquiry

Een optreden van TikTok-ster Sera was naast de prijsuitreiking een van de onverwachte hoogtepunten van de avond. Marieke: ‘Heel leuk om dit publiek iemand voor te schotelen die zelf via TikTok aan de weg heeft getimmerd en inmiddels een contract bij Mojo heeft. Dit publiek is wel wat gewend, maar iedereen was stil, kreeg kippenvel en ging joelen na afloop van haar optreden. Dan heb je wel iets bewogen!’

Na de awarduitreiking was er alle reden om met elkaar te proosten. ‘Marieke had ons daarom ook ingefluisterd dat iets met alcohol altijd lekker is’, lacht Jan Nijman van Hete Peper. ‘Mensen willen na het diner met elkaar praten en borrelen, vandaar dat we kozen voor een walking dessert in de vorm van een Strawberry Daiquiry.’ Na het diner in de Concertzaal, konden de gasten zo weer terug naar de Zuilenzaal voor de borrel. Het prachtige pand werd zo optimaal gebruikt.

Thuiskomen bij Felix

Het feit dat de gasten het liefst nog wel uren door hadden willen blijven is altijd een goed teken, precies dat geldt ook voor Marieke en Hete Peper. Marieke en Carola delen graag nog wat veren uit: ‘Wat ik echt heel leuk vind aan de samenwerking met Felix, is dat je je eigen bijdrage mag leveren door eigen partners in te brengen’, eindigt Marieke. ‘Daar zijn ze heel flexibel in. Ze nemen je alles uit handen en zijn ze heel servicegericht. Bart die naderhand nog even belt, de betrokkenheid, het meedenken en meeleven. Ik heb echt weer een hele leuke samenwerking gehad met ze!’ ‘Een eer om een van de preferred partners van Felix Meritis te zijn’, zegt ook Carola van Hete Peper. ‘Logistiek gezien is het bovendien echt prettig werken vanwege de unieke toegankelijkheid voor een Amsterdams grachtenpand, heel bijzonder voor een plek met die uitstraling!’ Volgende keer weer?

Over Met Marieke

Marieke Dekkers werkt al meer dan 14 jaar in de evenementenbranche als freelance eventmanager. Voor grote merken, grote bedrijfsorganisaties en evenementenorganisaties produceert ze uitzonderlijke evenementen.

Over Hete Peper

Hete Peper is de culinaire regisseur van jouw event. Ze vertellen verhalen met eten, verkondigen boodschappen op je bord. Ze gaan voor niets minder dan grote ogen en rollende tongen. Ontmoet de creatieve cateraar die jouw verhaal op tafel zet. Soms pittig, altijd prikkelend.

Door > Mahlee Plekker

 

Foto’s: Carola Paas

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!