Back Back Achter de schermen

Esther van der Meer van Center Parcs naar BCD Holdings

05 februari 2007

Esther van der Meer (32), business to business manager Nederland van Center Parcs Europe, gaat naar BCD Holdings, ’s wereld grootste dienstverlener op het gebied van zakenreizen, van John Fentener van Vlissingen. Ze wordt daar per 14 februari verantwoordelijk voor meetings en incentives, maar het lijkt alsof ze er al jaren werkt.

Even over Esther van der Meer: ze heeft internationale werkervaring bij onder andere
Dorint Hotels & Resorts/ACCOR Hotels en Resorts in Nederland en
Shangri-La Hotels in Shanghai (China) als Director of Sales. Sinds 2004
maakt zij deel uit van het hoofdbestuur van Meeting Professionals
International (MPI), een in de Verenigde Staten gevestigde
beroepsvereniging, die zich inspant om de congres- en evenementenmarkt
verder te professionaliseren en is sinds mei 2005 werkzaam geweest als business-to-business manager Nederland bij Center Parcs Europe.

Ik sprak haar tijdens de MPI NL Conference 2007, afgelopen vrijdag in Spant! in Bussum.

Esther hoe heet jouw functie officieel bij BCD?
General manager meeting en incentives of business unit manager.

Waar bestaat je werk uit? Wat ga jij doen?
Ja wij. Wij zijn een heel grote afdeling. Wij gaan ons met name bezig houden met strategisch meeting management. Dus al die bedrijven die het travel management redelijk hebben georganiseerd, die hebben aangegeven global wat te gaan doen met meeting management. In Amerika zijn ze daar al 15 jaar mee bezig.

En jij gaat die afdeling leiden?
Ik ga die afdeling leiden inderdaad.

Ga verder.
We hebben een product ontwikkeld dat uitgerold gaat worden in Europa. En één van mijn missies is om strategisch meeting management op te zetten voor de Philipsen, de Unilevers en dat soort bedrijven.

Die gaan bij jou de kennis van BCD inkopen?
Ja. Wij gaan een technologisch platform aanleveren waarin zij alle data kunnen stoppen, we brengen vraag en aanbod bij elkaar, kopen we voor ze in, vervolgens komen daar allerlei statistieken uit, waar ze grotere inkoopvoordelen mee kunnen halen en daar kunnen ze hun organisatie mee stroomlijnen. Dat zijn de trajecten die we voor ze kunnen doen. En in een verlengstuk daarvan hopen we ook te mogen gaan plannen.

Heb je een voorbeeld?
We zijn nu bezig met een heel grote klant waarbij we dit project gaan wegzetten. In eerste instantie voor Nederland, maar Europa wordt wel meegecontracteerd. Dat betekent ook dat ik meteen negen mensen moet gaan detacheren die alles gaan uitvoeren en implementeren, en adviezen gaan schrijven.

Te gek, gefefeliciteerd!


Dit wordt een waanzinnige missie.

En je bent nog niet eens begonnen.
Ik loop een soort van stage. Ik was met zwangerschapsverlof, dus ik had mijn overdracht al goed geregeld bij Center Parcs en ik rond daar nog wat laatste zaken af, volgende week spulletjes inleveren.

Wie is jouw opvolger bij Center Parcs?
Ja, die moet nog aan de kant van Center Parcs bekend gemaakt worden, maar er is een nieuwe directeur op de B-to-B unit: Michel Busman, directeur van Center Parcs de Huttenheugte, gaat nu B-to-B leiden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!