Back Back Nieuws

Erik Peekel presenteert zijn boek in masterclass tijdens EvenementContact

30 januari 2015
Erik Peekel (Aaaaha! the Actor Factory) verzamelde succesfactoren van evenementen en bundelde het in het boek ‘Het evenement dat niemand wil missen – Hoe organiseer je dat?’. Het boek staat vol praktische tips van en voor organisatoren. Sinds deze week is het boek te bestellen bij iedere boekhandel en bij managementboek.nl.

Erik presenteert zijn boek op EvenementContact in een korte masterclass om 11.30 uur in zaal 1. Elke beursbezoeker is van harte welkom, de entree is gratis. Erik laat zien wat je kunt leren van evenementen als de Week van de Ondernemer, MBA in één dag en het International Film Festival Rotterdam.

Alvast drie tips die aan bod komen in de masterclass:
Tip 1: maak er iets heel bijzonders van
Ondernemer Aad Ouborg organiseert rond zijn producten (onder andere Princess Sportsgear en Princess Hotels) evenementen, die veel publiciteit genereren. Zijn tip: wanneer je denkt dat je alles bedacht hebt en dat het programma staat, dan begint pas de uitdaging om het echt uniek te maken. Je moet ervoor zorgen dat je gasten er nog lang over na zullen praten.

Tip 2: zorg voor een perfecte ontvangst
Maarten van Druten (Synpact) is organisator van de Week van de Ondernemer. Zijn tip: Onze gasten moeten zich welkom voelen op ons evenement. Dat begint al bij de parkeerwachters, zij zijn het eerste contactmoment. We zetten enorm veel hostesses in, zodat iedereen direct wordt geholpen. Al onze mensen zijn herkenbaar aan een grote oranje bloem en iedereen die meewerkt aan onze evenementen moet van alles op de hoogte zijn, zij moeten de gasten direct de juiste informatie kunnen verstrekken. Daarom organiseren we vooraf een kickoff, die bijeenkomst moet extreem goed zijn. Je zorgt ervoor dat iedereen zich betrokken voelt bij het evenement, dat je er als een team staat.

Tip 3: programmeer als een circusdirecteur
Hans Janssen (DenkProducties) is producent van een hele reeks spraakmakende seminars voor managers (ondermeer MBA in één dag van Ben Tiggelaar). Zijn tip: programmeer een heel goede spreker voor de lunchpauze. Denk als een circusdirecteur. In een circus zit de beste act altijd net voor de pauze. Waarom? Omdat mensen in de pauze gaan aftasten bij elkaar: wat vind je van de voorstelling? Is het goed? Je hebt als individu daar zelf een mening over, maar die wil je altijd toetsen aan de andere gasten. En door een topervaring te geven vlak voor de pauze, vergroot je de kans op een positieve vibe in de foyer.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!