Eric van ’t Zelfde voor tweede keer Spreker van het Jaar Eric van ’t Zelfde voor tweede keer Spreker van het Jaar
Back Back Nieuws

Eric van ’t Zelfde voor tweede keer Spreker van het Jaar

24 januari 2023

De tv-presentator van het populaire tv-programma Dream School Eric van ‘t Zelfde heeft voor de tweede keer op rij De Spreker van het Jaar Award in ontvangst mogen nemen. Hij won de befaamde ‘bronzen Cicero Award’ zeer nipt van Jaap de Hoop Scheffer, Mart de Kruif, Feike Sijbesma en Peter van Uhm, die afgelopen jaar naast veelgevraagd als spreker ook zeer goed beoordeeld werden. Van ‘t Zelfde ontving de Spreker van het Jaar Award uit handen van Maurice van der Kant, directeur van het sprekersbureau Assemblee Speakers. Deze award reikt dit bureau al sinds 2009 uit als erkenning voor sprekers die met hun verhaal mens en maatschappij vooruithelpen.

 

De bekendste schooldirecteur van Nederland of ‘de onderwijsdoctor’, zoals mensen hem vaak noemen, was ontzettend blij nadat hij het beeldje voor de tweede keer in ontvangst mocht nemen. Hij reageerde: ‘In 2021 werd ik al uitgeroepen tot Spreker van het Jaar. Dat was voor mij een ongekende eer. Het is mijn missie om impact te hebben op de kwaliteit van het onderwijs in Nederland en het liefst wereldwijd. Ik maak mij zorgen om de kwaliteit van ons onderwijs en ik bespreek dus graag hoe wij ons onderwijs dagelijks kunnen verbeteren in het belang van het kind en in het belang van onze samenleving, want ook met onze samenleving gaat het minder goed. We zijn aan het vervreemden van elkaar. Hoe raar dat ook klinkt, vervreemden doe je dus samen en dat is voor mij onacceptabel. Ik maak mij dagelijks sterk voor alle kinderen onder de armoedegrens in Nederland: zij verdienen allemaal excellent onderwijs om zo de armoede achter zich te kunnen laten.’

Persoonlijk succesverhaal

Eric van ’t Zelfde schreef zijn persoonlijke succesverhaal op in het boek Superschool (27ste druk), waarbij hij als schooldirecteur één van de slechtst presterende scholen transformeerde tot één van de beste scholen van het land. Op dit moment werkt hij aan een nieuw boek. Hierin deelt hij alle geheimen van zijn drie kleuren methodiek die Eric de laatste 27 jaar ontwierp. Men gaat hierdoor op een hoger en dieper niveau het eigen team en de teamprestaties kunnen beoordelen. In dit boek krijg je voorts inzicht in de drie manieren waarop jij je team weer in beweging kunt krijgen. 

Het zesde seizoen van Dream School is sinds dinsdag 3 januari wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 3.

 

Beeld: Assemblee Speakers

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!