Back Back Interview

Eric van der Meer: ‘Er zijn mensen blijven leven door ons werk’

01 januari 2014

Waar halen je branchegenoten hun inspiratie vandaan? Wat is hun droom? En in wiens schoenen zouden ze graag een dagje willen staan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen. Dit keer maak je kennis met Eric van der Meer van All4Events.

Wie is Eric van der Meer?
Eric van der Meer is in 1965 geboren in Amsterdam en woont in Mijdrecht met zijn vrouw en twee zoons.

Wat is typisch ‘Eric van der Meer’?
Enthousiast, passie voor mijn bedrijf, innoverend, precies, gezin, sangria, bootje – werken en genieten dus. Een eigen bedrijf is inderdaad hard werken, zeker in de piektijden. De andere kant is echter dat het in de zomermaanden vaak wat rustiger is, waardoor ik lekker met de jongens op pad kan op momenten dat veel andere vaders aan het werk zijn. Dat is genieten!

Beroep en bedrijf?
Tien jaar geleden begon ik dit bedrijf, in eerste instantie met medische dienstverlening. Nu doen we ook security, brandwacht, hostessservice en verkeersregelaars. Wij hebben onze dienstverlening bewust rondom veiligheid ingericht, en dan echt op een professioneel niveau. Vroeger kon je nog met een EHBO’er aankomen, maar dat kan echt niet meer, zeker niet op bedrijfsevenementen. Als organisator van een evenement wil je alles tot in de puntjes verzorgd hebben, toch? Natuurlijk: iedereen gaat ervan uit dat er niets gebeurt. Maar wat als er wel iets gebeurt? Jaarlijks doen wij toch enkele tientallen reanimaties. Als zo’n calamiteit zich op jouw evenement voordoet, wil je wel dat er professionals klaarstaan. Wij merken steeds vaker dat onze aanwezigheid op een evenement ook iets doet voor dat evenement. Gasten komen soms naar ons toe om te zeggen dat ze blij zijn dat we er zijn. Mensen willen veiligheid en wij bieden dat. In die zin vormt onze service ook een toegevoegde waarde voor het evenement. Wij richten ons steeds meer op de multidisciplinaire dienstverlening, omdat we vinden dat medische services, brandwacht en beveiliging met elkaar samenhangen. Wanneer je die drie disciplines tegelijk pakt, ben je veel effectiever bezig. Het zou goed zijn als de opleidingen daar ook meer aandacht aan zouden besteden. Daarnaast houden wij ons bezig met incentives: een arts of verpleegkundige die meegaat met een buitenlandse trip. Onlangs nog, ging er een verpleegkundige van ons mee naar Marokko. Gasten zijn daar blij mee, ja. Je moet je realiseren dat het medische kennisniveau in sommige landen lager ligt.

Waarom deze branche?
Eigenlijk kom ik uit de telecommunicatie en via het traumateam was ik toen al veelvuldig bezig met deze materie. Toen ik op een gegeven moment evenementen ging doen omdat een collega ziek was geworden, is dat nogal uit de hand gelopen, zou je kunnen zeggen. Ik ontdekte al gauw dat er nog maar weinig was geregeld. Van het een kwam het ander en nu bestaat het bedrijf alweer tien jaar.

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt?
Wij waren betrokken bij de opening van de Tuin van Bezinning op de Politieacademie. Dat is een herdenkplaats voor overleden politiemensen, heel indrukwekkend. Inmiddels doen we hier ook de jaarlijkse herdenkingsceremonie. Ook het feest ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het NOC-NSF vond ik bijzonder. Het is echt een instituut, hè. En al die sporters en oud-sporters met hun dromen en doelen, heel mooi. Verder waren de wandelingen door de tunnel van de Noord-Zuidlijn uniek. De eerste ging van de Dam naar het Rokin en vanwege het succes daarvan kwam er later nog een, van Amsterdam Noord onder het IJ door naar het station. Wij deden alle beveiliging en reden rond op medical bikes. Ja, dat was echt iets unieks.

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
Heel cliché misschien, maar dat was de dansles waarbij ik mijn vrouw heb leren kennen, in 1984. Waarom? Nou ja, dat heeft mijn leven zo enorm veranderd. En we hebben twee prachtige kinderen.

Wat inspireert jou?
Veel dingen inspireren mij, maar het meest inspirerend is toch wel dat er mensen zijn blijven leven door ons werk. Dat is wel waar we het voor doen. En het is gek natuurlijk: het begon als hobby en nu zijn er soms mensen die bellen of schrijven om ons te bedanken. Dat inspireert enorm.

Waar droom je nog van?
Van zoveel dingen, er is nog zoveel te verbeteren in dit vak! Verder droom ik heel stilletjes ook wel eens over de toekomst van dit bedrijf. Mijn zoon studeert nu verpleegkunde, dus wie weet? Ik weet überhaupt niet of zijn ambities hier liggen hoor, voorlopig heeft hij het vooral over de traumaheli, dus we zullen zien. Maar toch, ja, ik zou het wel mooi vinden.

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
Ik denk dat er op het gebied van veiligheid en gezondheid veel gaat veranderen. De maatschappij verhardt, de mentaliteit verandert en het gebruik van drugs als XTC en GHB is in sommige groepen al gemeengoed. Tel daarbij op dat mensen ouder worden en langer actief blijven, plus de toename van het aantal hart- en vaatziekten en je begrijpt dat er de komende jaren genoeg werk aan de winkel is.

Stel: je mag een dag in iemands schoenen staan… Wie kies je en wat wil je die dag leren?
Als ik heel eerlijk ben… andere schoenen zitten me niet zo lekker. Ik heb van mezelf al zoveel dromen en doelen, daar vind ik genoeg.

Wat was je grootste blunder?
Een zij die eigenlijk een hij is en er veel tijd en energie in heeft gestoken om een zij te worden, toch een hij noemen. Gelukkig viel niemand erover en werd het eigenlijk niet eens gehoord. Maar ik vond het wel vervelend.

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Ik heb een keer een Boeing 737 veilig op de grond gezet. In een simulator in het pilotencentrum, maar toch. Voor mij was dat extra bijzonder, omdat mijn vader vroeger bij de KLM werkte.

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
Een ongeluk zit in een klein hoekje, geluk zit in de rest.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!