Back Back Nieuws

EPG verzorgt stroomvoorziening bij grote internationale evenementen

08 december 2014
The Powershop (Nederland en België) en Horlemann Mobile Energy (Duitsland) hebben samen de Event Power Group (EPG) opgericht. EPG specialiseert zich in stroomvoorziening voor grotere internationale evenementen. Het gaat met name om grote sportevenementen waar televisie-exposure en hospitality een belangrijke rol spelen. EPG start in december met haar eerste opdracht tijdens de FIFA Club World Cup Marokko.

Gebundelde expertise
De drie partners lieten de kwaliteit van de gezamenlijke dienstverlening de afgelopen jaren al zien tijdens verschillende evenementen zoals het EK voetbal in 2012. Daar leverden ze stroom voor zowel de hospitality als de meer kritische broadcasting. Het bundelen van de krachten biedt een complete dienstverlening. Bredenoord ontwikkelt al meer dan 75 jaar innovatieve oplossingen voor stroomzekerheid. The Powershop is in België en Nederland een bekende partner voor tijdelijke stroomoplossingen met jarenlange ervaring in de internationale evenementenbranche. In Duitsland biedt Horlemann Mobile Energy betrouwbare dienstverlening in mobiele stroom voor evenementen. Deze combinatie van ervaring kan unieke kwaliteit bieden aan grote wereldwijde events.
EPG biedt evenementenorganisatoren vernieuwend maatwerk, met aandacht voor het beperken van nadelige effecten zoals CO2-uitstoot. Ook ontwikkelen de partners nieuwe technische oplossingen door hun expertise samen te voegen, bijvoorbeeld op het gebied van laag- en hoogspanning.

EPG begrijpt de belangen
Grote evenementen zoals EK's, WK’s en Olympische Spelen vragen om dienstverlening op hoog niveau. Bert van Dijck, manager van EPG: 'De belangen zijn daar enorm. Een paar seconden black out in een tv-uitzending betekent forse financiële schade voor sponsoren die betalen voor tv-exposure. Bij Event Power Group begrijpen we die belangen en daarom leggen we onze focus volledig op het evenement. Wij nemen de organisatoren de zorg voor gegarandeerde stroom uit handen.'

Foto: A. Lobbert

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!