Entertainment on Ice: een gepersonaliseerde ijsshow op jouw eventEntertainment on Ice: een gepersonaliseerde ijsshow op jouw event
Back Back Interview

Entertainment on Ice: een gepersonaliseerde ijsshow op jouw event

01 september 2020

Nadat ze als artiest bij Holiday on Ice zes jaar lang de wereld had rondgereisd, besloot Madelene van Beuzekom het gat in de Nederlandse markt te vullen met haar eigen schaatsshows. Entertainment on Ice was geboren. Met spectaculair entertainment op het ijs voegt ze iets bijzonders, iets anders of unieks toe aan elk evenement. En nee hoor, daar heb je geen eigen schaatsbaan voor nodig. De nieuwste innovatie – synthetische ijsbanen – zorgt ervoor dat Entertainment on Ice gewoon naar je toekomt. Desnoods op het strand!

  • Madelene van Beuzekom
    Madelene van Beuzekom
  • Entertainment on Ice: een gepersonaliseerde ijsshow op jouw event
  • Entertainment on Ice: een gepersonaliseerde ijsshow op jouw event
  • Entertainment on Ice: een gepersonaliseerde ijsshow op jouw event
  • Entertainment on Ice: een gepersonaliseerde ijsshow op jouw event
  • Entertainment on Ice: een gepersonaliseerde ijsshow op jouw event

Toen ze in 2016 met een grote schaatsvoorstelling over de Elfstedentocht maar liefst 10.000 bezoekers wist te raken, wist ze dat dit was wat ze wilde, vertelt Madelene. ‘Ik sta al van jongs af aan op het ijs, schaatsen zit in mijn DNA. Nadat ik mijn droom om als artiest bij Holiday on Ice werkzaam te zijn had verwezenlijkt, ontstond er een nieuwe droom: theater en entertainment op het ijs naar Nederland brengen. Na in aanraking te zijn gekomen met de juiste mensen op de juiste plek, stond er vier jaar later een fantastische schaats-theater voorstelling. Dat was de start van Entertainment on Ice.’ Anno 2020 staat er een jong en dynamisch team van zes mensen die inmiddels al het nodige aan entertainment hebben mogen leveren aan vooraanstaande opdrachtgevers als D&B Eventmarketing, De KNSB, Radiocorp en De Midden Nederland Hallen.

IJsvloer als podium

Entertainment on Ice heeft als missie om de schoonheid van het schaatsen met de wereld te delen. ‘Een schaatsshow is een unieke manier om iets bijzonders toe te voegen aan je evenement, een manier waar veel mensen nog niet zo snel aan denken, maar die wel ontzettend goed past binnen onze cultuur als het schaatsland van de wereld’, begint Madelene. ‘De ijsvloer is ons podium. De shows kunnen gaan van een spectaculaire act als Fire on Ice – een act waarbij een schaatser met vuur schaatst, tot sprookjesachtige Wonderland on Ice-concepten.’ Mag het wat stoerder? Entertainment on Ice kan als openings- of sluitact van je evenement ook een show met freestylers opzetten, schaatsers die het publiek verrassen met tricks en salto’s op het ijs. Zoek je het meer in de richting van nostalgie? Dan heeft Entertainment on Ice een Elfstedenbeleving.

Schaatsentertainment

Naast schaatsshows voor corporate events, zet Entertainment on Ice zich in voor verschillende opdrachtgevers waarvoor ze schaatstheater maken en schaatsshows cocreëren. Madelene was bovendien nauw betrokken bij de populaire televisieshow Dancing on Ice. Madelene: ‘Inmiddels kan ik hierdoor jong talent een plek bieden om ze op te leiden tot artiest en ze zich verder kunnen ontwikkelen. Voor corporate events kunnen we een adviserende, organiserende én uitvoerende rol spelen om het event een onvergetelijke invulling te geven. De standaardconcepten zijn eigenlijk altijd aanleiding om een concept speciaal voor de opdrachtgever te personaliseren’, vertelt ze. ‘Ik vind het leuk om mee te denken welk concept en welke aanpassingen passen bij het doel van het evenement of het type bedrijf, zodat je echt je eígen show krijgt.’

Innoveren met synthetisch ijs

‘Of er dan geen ijsbaan nodig is, is inderdaad een van de vragen die ik het meest krijg’, lacht Madelene. En ja, er is een ijsbaan nodig. Maar dat hoeft inmiddels geen traditionele baan met echt ijs meer te zijn. Madelene: ‘De afgelopen tijd ben ik me internationaal gaan oriënteren op synthetische banen, daar zit op dit moment enorm veel ontwikkeling in qua glijkwaliteit, om toch de schaatservaring te kunnen bieden. Een ijsbaan met echt ijs is enorm arbeidsintensief, ingewikkeld en heeft een hoog prijskaartje. Een synthetische baan is laagdrempeliger en bovendien – heel belangrijk – een stuk duurzamer in gebruik. Ook zijn we voor de shows niet meer afhankelijk van het winterseizoen én kunnen we zo’n baan in principe op elke locatie neerleggen. Ik zou het geweldig vinden om zo’n synthetische ijsbaan neer te leggen op het strand van Scheveningen bijvoorbeeld, maar ook een groot festival zou te gek zijn!’ Dus: evenementenorganisatoren, waar wachten jullie op?

Door > Mahlee Plekker

 

Foto hoofdfoto: Nico Alsemgeest

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!