Back Back Nieuws

Energiecentrale transformeert in duurzame congres- en studiolocatie

24 september 2010
De Schiecentrale Studio’s & Events heeft deze week het predicaat Golden Green Key in ontvangst mogen nemen. Dit keurmerk krijgen organisaties die een voortrekkersrol willen spelen op het gebied van een beter klimaat en milieu. De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de congresmarkt die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg. Het staat garant voor de inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt.

Van der Linde Catering + Evenementen is huurder en exploitant van het gebouw. “Het gehele bedrijfsproces is doorgelicht en waar nodig aangepast, van schoonmaakmiddel tot vervoersmanagement. Door de installatie van een nieuw type lampen (LED lampen) is bijvoorbeeld het energieverbruik bijna gehalveerd. Verder bestaat het cateringassortiment voor 80% uit biologische en/of fairtrade producten,” vertelt algemeen directeur Hans van der Linde. “Dit mooie resultaat is mede bereikt door de inzet en medewerking van onze vaste partners Hulskamp Audiovisueel en Flashlight, en van eigenaar Ontwikkeling Bedrijf Rotterdam (OBR).”

Met het verwerven van de Golden Green Key heeft de Schiecentrale Studio’s & Events in tien jaar tijd de transformatie doorgemaakt van ‘vervuilende’ elektriciteitsfabriek naar een duurzame congres- en studiolocatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!