Back Back Nieuws

Eneco Bio Golden Raand in Delfzijl officieel geopend

04 februari 2014
Maar liefst ruim 2.500 belangstellenden hebben zaterdag 1 februari de open dag bezocht die Eneco organiseerde ter gelegenheid van de officiële opening van de Bio Golden Raand bio-energiecentrale. De opkomst overtreft alle verwachtingen. Vrijdag 31 januari verrichtte Gedeputeerde Yvonne van Mastrigt de openingshandeling. Zaterdag was iedereen tussen 11 en 16 uur welkom om de draaiende centrale van dichtbij te bekijken om zo zelf te kunnen zien hoe van houtsnippers groene stroom wordt gemaakt.

De hele dag werden groepjes bezoekers rondgeleid langs de bergen houtsnippers en de voorraadsilo's. Vervolgens konden ze een kijkje nemen in de centrale. Ook de controlekamer, het turbinegebouw en het ketelhuis waren deels open gesteld.

Bio-energiecentrale
Eneco Bio Golden Raand is de grootste en meest efficiënte bio-energiecentrale van de Benelux. De centrale is gebouwd in het Delfzijls havengebied, op de gouden rand van Groningen. In de centrale wordt sloop en afvalhout omgezet in groene stroom, vergelijkbaar met het verbruik van zo’n 120.000 huishoudens. Daar zijn elke dag maar liefst 50 vrachtwagenladingen voor nodig. Per jaar gaat het om zo’n 300.000 ton hout.

Walking dinner
Grand catering verzorgde op vrijdag voor ruim 250 (inter)nationale gasten een walking dinner. En op zaterdag werd een gevarieerd assortiment geserveerd, waarbij ook aan de kinderen werd gedacht.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!