Back Back Nieuws

En de winnaars van de Entree Hospitality & Style Awards 2015 zijn...

02 december 2015
Na vele jurybezoeken door het hele land en een intensieve meeting waarin de elfkoppige jury zijn ervaringen deelde, zijn de winnaars van de Entree Hospitality & Style Awards 2015 geselecteerd. De uitreiking van de prijzen was op maandag 30 november in Studio 21 in Hilversum. De onderstaande 12 winnaars verdienden volgens de jury een award. 
 
BEST COCKTAILBAR 2015
'Deze adembenemende bar verrast allereerst door zijn imposante uitstraling. Maar doorslaggevend is de zeer uitgebreide cocktailkaart vol vergeten cocktails én de bijzondere drankrituelen die deze bar vol overtuiging neerzet. De charismatische bartenders, het assortiment, de cocktails, het interieur en de presentatie maken van The Duchess de beste, nieuwe cocktailbar van 2015.'

BEST HOTEL CONCEPT 2015
'Dit eigentijdse concept richt zich volledig op de behoefte van hedendaagse gasten die op zoek zijn naar betaalbaar comfort in een prettige omgeving. Het concept is tot in de kleinste details doorgevoerd zonder gekunsteld te worden. Humor, verfijning en luxe zijn op subtiele wijze verwerkt, maar blijven zeker niet onopgemerkt. Kaboom Hotel creëert een nieuwe standaard voor de hotellerie waarbij het niet gaat over doelgroepen maar doelstellingen.'

BEST HOTEL DESIGN 2015
'Het eclectische design trekt zowel de hotelgast als stadsbewoner naar binnen. De publieke ruimte leeft, bruist en geeft een goed overzicht zonder dat de gast zich bekeken voelt. De kamers zijn warm, sfeervol en sluiten aan bij de locatie. Zowel ontwerp als styling hebben een eigen handschrift waardoor het hotel aanvoelt als een tijdloze klassieker.'

BEST RESTAURANT & BAR 2015
'Op een onverwachte, gedurfde plek in Den Haag is met deze zaak een eigentijdse hotspot neergezet die vanaf dag één spraakmakend is. MaMa Kelly heeft een dynamisch restaurant en eigentijdse bar met professionele barista’s en bartenders die hoogkwalitatieve producten serveren. De zaak fungeert ook als showroom, maar de huidige trends zijn toegepast zonder een overkill te krijgen. De uitdagende ruimtes hebben een goede lay-out en routing, en door de sfeervolle inrichting is het overal prettig vertoeven.'

BEST RESTYLING 2015
'De restyling van De Librije gaat verder dan alleen het creëren van een mooie, nieuwe ruimte. Het vernieuwde interieur staat in dienst van het totaalconcept en draagt bij aan de culinaire ontdekkingsreis. Pracht en praal maakten plaats voor ontspannen ingetogenheid waardoor alle aandacht uitgaat naar de creaties op tafel. Door deze aanpak vernieuwde De Librije zich volledig en is het klaar voor een nieuw decennium.'

DARE DEVIL 2015
'Op een ongewone plek en met een verrassende entree, is dit een zaak die zich niet conformeert aan standaard. The Suicide Club hanteert een geheel eigen uitstraling en identiteit waardoor automatisch een selectieve doelgroep wordt aangetrokken. Een uitgesproken en onderscheidend concept met non-traditionele kwaliteitshoreca. Een ware daredevil die zijn nek uitsteekt en waar iedereen iets van vindt.'

BEST RESTAURANT DESIGN 2015
'RIJKS®  is een tijdloze klassieker die, zonder protserig te zijn, prachtig aansluit bij de majestueuze uitstraling van het Rijksmuseum. De indeling met de heldere zichtlijnen en verschillende ruimtes, voelt heel vanzelfsprekend en intiem aan. Het verfijnde interieur weerspiegelt de huidige tijdgeest, reflecteert het verleden en is klaar voor de toekomst. Het ontwerp is een eerbetoon aan de uitgangspunten van design, zonder stilistische elementen of overbodige toevoegingen.'

BEST HOSPITALITY CONCEPT 2015
'In dit hoogwaardige hospitalityconcept is de ondernemerspassie voor kunst, design en horeca buitengewoon goed en stijlvol vertaald. Het is een dynamisch project dat zich ontwikkelt en uitbreidt tot een creatieve hub, waarbij het restaurant de verschillende ruimtes met elkaar verbindt. De Kazerne is een esthetische inspiratiebron waarin de horeca het aanbod van kunst en cultuur versterkt en andersom. Een platform voor Nederlands talent met een internationaal bereik en dito allure.'

BEST COFFEE CONCEPT 2015
'In dit pure, strakke interieur gaat alle aandacht uit naar de koffie. Hierin gaat Bocca ver: alle zettechnieken zijn aanwezig, de laatste technologieën worden toegepast en de mooiste koffies zijn beschikbaar. Bij Bocca is sprake van de zogeheten vierde koffie-wave: een walhalla voor (inter)nationale barista’s en koffieliefhebbers. De zaak is ook een trainingslocatie én een etalage voor de ondernemer om te laten zien wat er allemaal mogelijk is in de koffiewereld. En dat is bij Bocca meer dan je durft te dromen.'

DE HOSPITALITY & STYLE AWARD 2015
De prijs voor horecaondernemer van het jaar gaat naar Yossi Eliyahoo, oprichter van The Entourage Group. 'Deze ambitieuze, creatieve ondernemer ontwikkelde de afgelopen jaren spraakmakende horecaconcepten met internationale allure en faam. Met een sterke focus op beleving en uitstraling en een scherp oog voor details, realiseert hij onderscheidende kwaliteitszaken die een welkome aanvulling zijn op het bestaande horeca-aanbod in Amsterdam. Momo, Izakaya, The Butcher en Shirkhan zijn van zijn hand. Een aantal succesvolle concepten wordt momenteel uitgerold in het buitenland. Recent opende hij de veelbesproken zaken The Duchess en Mr. Porter: restaurantconcepten met een mondiaal kaliber die we nog niet eerder zagen in onze hoofdstad. Kortom: een ondernemer met lef, visie en een ware ondernemersgeest.'

BEST BARTENDER
Lennart Deddens van Mr. Mofongo in Groningen schopte het met de optelsom van kennis, vaardigheid, gevoel voor smaak en creativiteit tot een finaleplaats. 'Zijn speciaal gecreëerde cocktail en presentatie waren adembenemend, maar doorslaggevend waren de persoonlijkheid en gastvrijheid van Deddens.'

BEST BARISTA
Wouter Andeweg van Bocca in Amsterdam blonk uit in zijn coffee-skills die vooral in de Specialty & Personality-ronde goed naar voren kwamen. Tijdens de performance werd de jury meegenomen in zijn verhaal, kennis, smaakgevoel, gastvrijheid en vaardigheden.

De jury
Rob Bongers, Consultant HorecaDevelopment
Iris Kranenburg, Redacteur Entree
Paul Linse, Ontwerper Studio Linse
Godfried van der Lugt, Commercial director ManagementMedia en juryvoorzitter
Arjan van den Hof, Eigenaar Vondel Hotels
Paula Plantinga, Adjunct-hoofdredacteur Entree
Didier Prince, Conceptontwikkelaar DidierPrinceRealisatieAdvies
Cleo Vehmeyer, Director IQ Creative
Jeroen Veldkamp, Consultant CoffeeLab
Ingmar Voerman, Beverage-journalist
Maarten Wessels, Hoofdredacteur Entree

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!