Empathisch queer & pride programma van MelkwegEmpathisch queer & pride programma van Melkweg
Back Back Nieuws

Empathisch queer & pride programma van Melkweg

05 juli 2023

Onder de noemer ‘Pride & Prejudice: To hell with bias!’ viert Melkweg deze zomer van 22 juli tot en met 6 augustus Queer & Pride Amsterdam. Met een unieke en diverse programmering wil de Melkweg de aandacht vestigen op vooroordelen en meer empathie creëren voor elkaar. Op het programma staan onder andere een queer-feest dat specifiek voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar is, een event dat zich richt op diversiteit binnen de queer-gemeenschap en een foto-expositie over trans- en queer-gemeenschappen in het Amazonegebied.

Melkwegprogrammeur Max van Bossé legt uit: ‘Deze zomer willen we tijdens Queer & Pride Amsterdam in de Melkweg korte metten maken met onredelijke opinies en ongegronde realiteiten. We willen bezoekers die elkaar normaliter niet zo snel tegenkomen met elkaar kennis laten maken en doen daarbij een beroep aan iedereen om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar te leren kennen. Bij de totstandkoming van het programma van dit jaar werken we nauw samen met verschillende van onze vaste samenwerkingspartners, zoals Maruf, Backdoor, Pon di Pride en House of Vineyard.’

Helemaal jezelf zijn

Op woensdag 26 juli vindt de eerste editie van ‘Milky Way Queer Party’ plaats. Een feest speciaal voor queer-jongeren tussen de 13 en 17 jaar, waar deze jonge groep bezoekers de ruimte krijgt om helemaal zichzelf te zijn. Eén dag later wordt er in samenwerking met Maruf, hét platform voor queer-moslims, een avond georganiseerd over de ervaringen van gemarginaliseerde groepen in de queer-community. Het event ‘Queer in the Margins’ zal zich volledig richten op religieuze queer-personen en queer-personen van kleur, die vaak te maken krijgen met intersectionele discriminatie en marginalisering.

Krachtige expositie

In de Melkweg Expo presenteert de Amerikaanse fotograaf Daniel Jack Lyons tot en met zondag 6 augustus diens werk ‘Like A River’. Hiervoor onderzocht hij in het Braziliaanse regenwoud hoe diepgewortelde inheemse tradities en moderne identiteitspolitiek elkaar ontmoeten in een soort safe space, beschut door de uitbundige vegetatie van het regenwoud. De expositie schetst een kwetsbaar en krachtig beeld van trans- en queer-gemeenschappen in het Amazonegebied.

De gehele programmering in deze periode in de Melkweg zal bestaan uit meer dan 15 muzikale optredens, clubnachten, films en talks. Het complete programma is te vinden op de website van de Melkweg.

Fotograaf: Daniel Jack Lyons

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!