Elly van der Goot nieuwe directeur Schouwburg De LaweiElly van der Goot nieuwe directeur Schouwburg De Lawei
Back Back Nieuws

Elly van der Goot nieuwe directeur Schouwburg De Lawei

10 februari 2023

Elly van der Goot is per 1 maart 2023 benoemd als nieuwe directeur-bestuurder van Schouwburg De Lawei. Zij wordt daarmee de opvolger van Stef Avezaat. Hij is sinds 2003 directeur-bestuurder van het theater in Drachten en vertrekt vanwege het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd. Met Elly van der Goot krijgt de Lawei een directeur-bestuurder met een bewezen trackrecord als leidinggevende en toezichthouder in de culturele sector en de vrijetijdseconomie.

Elly van der Goot (51) is geen vreemde in Smallingerland, Fryslân en het Noorden. De afgelopen 9 jaar werkte ze als interimmanager, o.a. als zakelijk directeur van Museum Dr8888 en als leidinggevende o.a. bij de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe.

Mensgericht

Johan Russchen, voorzitter van de Raad van Toezicht van Schouwburg de Lawei: ‘De Raad van Toezicht is verheugd met de benoeming van Elly van der Goot. Elly is een mensgerichte directeur-bestuurder, met oog voor cultureel ondernemerschap en een groot netwerk in het Noorden. Zij is in staat om bruggen te slaan binnen de organisatie en met de belangrijke stakeholders uit de omgeving. Wij zijn ervan overtuigd dat Elly met haar ervaring, betrokkenheid en leiderschap ervoor zorgt dat de Lawei ook in de toekomst het bruisend hart en de huiskamer van Drachten en wijde omgeving blijft.’ 

Over De Lawei

De schouwburg biedt multifunctionele ruimtes die allemaal in kunnen worden gezet. Denk Theaterzalen, een filmzaal, multifunctionele foyers, een restaurant, theatercafé en diverse vergader- en workshopruimtes. In totaal zijn er meer dan twintig subruimtes. De zalen bieden de perfecte ambiance voor een symposium, congres, personeelsfeest of vergadering, zowel live, online of in een hybride vorm.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!