ELEVATE SkyShow vermengt kunst en technologieELEVATE SkyShow vermengt kunst en technologie
Back Back Nieuws

ELEVATE SkyShow vermengt kunst en technologie

18 januari 2022

ELEVATE Sydney, een nieuw festival dat van 1-5 januari werd gehouden, heeft het grootste drone-display op het zuidelijk halfrond onthuld. De ELEVATE SkyShow verlichtte voor het eerst de haven van Sydney met 500 drones. Met geavanceerde technologie, kunst en een First Nations-verhaal, vermengde de ELEVATE SkyShow kunst en technologie om een ​​geheel nieuwe vorm van nachtelijk entertainment te creëren. De 500 Intel®-drones traden op tussen het Sydney Opera House en de Sydney Harbour Bridge op een krachtige en ontroerende soundtrack.

Opdracht zomerfestival

AGB Events heeft in opdracht van de NSW-regering via de toeristenorganisatie Destination NSW ELEVATE Sydney (elevatesydney.com) gemaakt en geproduceerd. Dit zomerfestival was ontworpen om Sydney's CBD te activeren en AGB's SkyShow zorgde aan het einde van elke avond voor een episch slot voor duizenden langs de waterkant van Sydney Harbour.

Droneshow op soundtrack

AGB Events stelde een team van toonaangevende creatievelingen samen om de show te ontwerpen, bestaande uit Anthony Bastic Creative Director, First Nations Advisor Rhoda Roberts AO, Rhyan Clapham (DOBBY) en Senior Producer Olivia Bradley. Op een originele soundtrack gecomponeerd door artiest DOBBY, dansten de drones op krachtige orkestgeluiden, energieke beats en inheemse taal, waardoor de First Nations-cultuur op de voorgrond kwam. De drones dienden als vliegende pixels die een authentiek en opwindend verhaal van Greater Sydney animeerden, een eerbetoon aan de oude wijsheid van het Eora-volk, de ongeëvenaarde schoonheid van de Australische flora en fauna en de pure vreugde van het ervaren van de zomer in Sydney.

Gespecialiseerde piloten

AGB Events werkte samen met het Australische drone-adviesbureau Mirragin en drone-experts van wereldklasse van Intel. Intel, de technologen die verantwoordelijk waren voor de spectaculaire vertoning op de Olympische Spelen van Tokyo 2020 en de Olympische Winterspelen van PyeongChang 2018, hebben speciaal voor het programmeren van de show in Sydney gespecialiseerde piloten vanuit Duitsland, de Verenigde Staten en Finland naar Australië gestuurd.

AR-kunstenaar Charles Clapshaw

AGB schakelde ook de internationale augmented reality-kunstenaar Charles Clapshaw van Future of Art in. Bezoekers scanden ter plaatse een QR-code en genoten van toegevoegde visuele elementen, waardoor hun live-ervaring verder werd verbeterd.

Naast de inbedrijfstelling door Destination NSW, werd het ELEVATE Sydney SkyShow-team ook ondersteund door belangrijke landeigenaren en overheidsinstanties, waaronder de Civil Aviation Safety Authority, Transport for New South Wales, de Overseas Passenger Terminal and Ports Authority en NSW Place Management. ‘We zijn erg dankbaar voor de steun en inspanningen van de vele bureaus die met ons hebben samengewerkt om dit project te realiseren. Dit is een industrie die we echt willen koesteren en promoten, de Intel Pilots die naar Australië reizen en hun kennis delen, is een geweldige kans om de expertise van lokale drone-operators te vergroten’, concludeert de organisatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!