Back Back Nieuws

Egmond Halve Marathon en Egmond Wandel Marathon zoekt hoofdsponsor

06 februari 2015
De Egmond Halve Marathon en Egmond Wandel Marathon gaan op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Na acht jaar titel- en hoofdsponsorschap gaan organisator Le Champion en hoofdsponsor PWN, het drinkwaterbedrijf en de beheerder van de duinen uit Noord-Holland, op een andere wijze invulling geven aan hun samenwerking.

Loyaliteit
PWN wil voor de edities van 2016 de weg vrij maken voor een nieuwe titel- en hoofdsponsor. Het bedrijf heeft met de sponsoring de afgelopen jaren het beoogde effect bereikt. Martien ten Blanken, directeur van PWN: ‘We blijven beide evenementen in de toekomst wel mogelijk maken. De parcoursen lopen dwars door het Noordhollands Duinreservaat. Een natuurgebied dat PWN beheert.’ Adjunct directeur van Le Champion, Cees Pronk: ‘We zijn PWN zeer dankbaar voor de prettige samenwerking en hun loyaliteit. Het is mooi dat het bedrijf ook in de toekomst betrokken blijft bij de evenementen.’

Afwisseling
Le Champion kijkt met veel vertrouwen uit naar de toekomst. Jaarlijks trekken de twee Egmond evenementen een grote stroom hardlopers en wandelaars naar de Noord-Hollandse badplaats. Niemand wil dé winterklassiekers aan het begin van het nieuwe jaar missen. Het succes van beide evenementen is voor een groot deel te danken aan de afwisseling in het parcours. ‘Ook bij de volgende edities blijven het strand en het Noordhollands Duinreservaat een hoofdrol spelen. In combinatie met de soms uitdagende weersomstandigheden hebben de evenementen een heroïsche reputatie opgebouwd. Ik ben er van overtuigd dat we een nieuwe passende partner gaan vinden, die zijn naam wil verbinden aan het hardloop- en/of wandelevenement’, aldus Pronk.

De 44e editie van de Egmond Halve Marathon vindt plaats op zondag 10 januari 2016 voor maximaal 17.000 deelnemers. Twee weken later, op zaterdag 23 en zondag 24 januari 2016, wordt de 13e Egmond Wandel Marathon gehouden. Voor de afgelopen editie hadden ruim 14.000 wandelaars zich ingeschreven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!