Back Back Nieuws

Efteling Oud & Nieuw feest met vuurwerk en primeur Tiësto-Aquanura show

12 december 2014
De jaarwisseling wordt 31 december in de Efteling gevierd met een sprookjesachtig Oud & Nieuw feest dat start om 19.00 uur. Het wordt een avond voor de hele familie met live optredens op meerdere podia, zowel in het IJspaleis als op diverse pleinen. Bijzonder is de primeur van de Tiësto-Aquanura show. Deze show op een dancemix van Tiësto en Efteling-klassiekers wordt voor het eerst openbaar vertoond. Het feeëriek verlichte Sprookjesbos en alle attracties blijven open tot middernacht. De parkshow Raveleijn, met paarden en raven, is ’s avonds drie keer te zien. Natuurlijk ontbreken ook de vreugdevuren en hartversterkers zoals soep, warme chocolademelk of glühwein niet. Deze avond is er volop live entertainment, met onder andere de Sprookjesbosbewoners, Baby Blue, presentatrice Nana, het Efteling-gospelkwartet ‘De Lichtpuntjes’, Soulm3n, Jelle Amersfoort en Alma Nieto. Samen met Pardoes en Pardijn, de Vuurprins en de Sneeuwprinses wordt op de Brink afgeteld naar twaalf uur. Daarna zal het spetterende vuurwerk losbarsten terwijl de bezoekers genieten van een glas bubbels en een warme oliebol. Na middernacht wordt het nieuwe jaar feestelijk ingeluid met live optredens op de Efteling Brink.

Aquanura en Tiësto 
De Efteling ontwikkelde in samenwerking met de wereldberoemde DJ Tiësto een nieuwe Aquanura-show. Meer dan 200 fonteinen met muziek, vuur en licht dansen mee op Tiësto’s techno beats. De Tiësto-Aquanura show krijgt met Oud & Nieuw zijn primeur en is daarna pas weer in het voorjaar te zien. Voorafgaand aan de primeur zijn ook de originele show en De Tweede Efteling Symfonie op de Vonderplas te bewonderen om 20.00, 21.00 uur. De Tiësto-Aquanura shows zijn daarna te zien om 22.00, 23.00 en 01.00 uur.

Beperkt aantal tickets
Voor het Efteling Oud & Nieuw Feest is een beperkt aantal speciale tickets beschikbaar, die vanaf 19.00 uur toegang tot het park geven, ook in combinatie met horeca-arrangementen. 
Alle attracties zijn geopend wanneer de weersomstandigheden het toelaten, behalve de waterattracties Piraña en De Vliegende Hollander. Zo loopt de ijdele keizer met zijn nieuwe kleren dapper in de kou en geven hartverwarmende Vreugdevuren de Winter Efteling meer glans. De strijd tegen de wrede overheerser van de magische stad Raveleijn is in de avond extra bijzonder door de belichting en het gebruik van vuur. De schaatsbaan in het IJspaleis is gekoppeld aan een 384 m2 grote buitenschaatsbaan. Bezoekers kunnen naar beneden glijden van een echte sneeuwglijbaan, langlaufen door een oudhollands decor of slenteren langs de sfeervolle Beierse Markt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!