Back Back Nieuws

Efteling: 10 evenementen, 16.000 eventgasten in één weekend

18 september 2014
De evenementenmedewerkers van de Efteling hebben het weekend van 13 september overuren gedraaid. Tijdens de reguliere openingstijden en ook daarbuiten vonden in drie dagen tijd maar liefst 10 evenementen plaats met opgeteld 16.000 gasten. Coen Bertens, Operationeel Directeur van de Efteling: ‘Intensieve voorbereidingen door het hele evenemententeam van de Efteling mondden uit in een vlekkeloos weekend, waarbij zelfs het weer gunstig gestemd was. Onze medewerkers uit het park hebben de gasten weer weten te betoveren en daar ben ik trots op. De sfeer was opperbest en het dak ging eraf op het, speciaal voor dit evenementenweekend, stijlvol ingerichte festivalterrein.’

Evenementen waren er het afgelopen weekend in vele soorten en maten in de Efteling, elk met een eigen identiteit en exclusiviteit. Van een feestavond met exclusief parkbezoek na sluitingstijd voor bijna 4.000 gasten tot een ontvangst, borrel en diner. Caparol Nederland had een relatiedag voor ruim 1.600 gasten met een gezamenlijke warming up. ’s Avonds genoten deze gasten exclusief, buiten de reguliere openingstijden, van alle attracties in het Ruigrijk. Alianne van Gene, Caparol Nederland: ‘Zowel onze ruim 1.600 gasten, als wijzelf hebben het evenement als een geweldige dag ervaren’. NXP had op zondag een Reuzenfeest voor 6.000 gasten, waarbij men de gehele dag kon genieten van al het moois dat het Efteling park te bieden heeft. Guido Dierick, directeur NXP: ‘We kunnen terugkijken op een fantastische dag met mooi weer. Iedereen heeft genoten. Er was uiteraard een bepaalde verwachting, maar dit heeft alles overtroffen’.

Speelweide omgetoverd tot stijlvol festivalterrein
Speciaal voor de grootste evenementen van het afgelopen weekend onderging de Speelweide van de Efteling een complete metamorfose. Gedurende een week is hier met man en macht gewerkt om op leeg grasveld een compleet ingericht en sfeervol festivalterrein te creëren. Zwevende overkappingen van Perfect Sky, een immens podium, een ruime dansvloer, de juiste verlichting en horecapunten in overvloed met passend meubilair en decoratie. Allemaal exclusief toegankelijk voor de evenementengasten, op vertoon van een speciaal polsbandje. Er werd geproost met cocktails in de kleuren van de huisstijl van de opdrachtgever en genoten van al het lekkers dat de Efteling-chefs hadden bereid.

Entertainment
Op het podium van het festivalterrein verzorgden o.a. The Originals en VanVelzen met zijn band een spetterend optreden. Efteling Sleuteliers stonden garant voor het in goede banen leiden van de grote stromen evenementenbezoekers. Tussen de zweef- en draaimolens op het Anton Pieckplein was er een bonte parade met mobiele acts zoals de Efteling Muzikanten, het Levend Bankstel, de Claustrokast en een grote improvisatieshow. Uiteraard ontbraken de sprookjesbosbewoners zoals Roodkapje en Draak niet. 
Attracties draaiden overuren, zowel overdag als ‘s avonds wanneer het ritje in de Python of de Joris en de Draak in het donker toch nog net een tikje spectaculairder is. Vanaf exclusief gereserveerde vlonders en het VIP terras Loreley aanschouwde men de spectaculaire watershow Aquanura. Een lust voor het oog en een prachtige afsluiter van een succesvol evenementenweekend in de Efteling.

Foto: Speelweide omgetoverd tot stijlvol festivalterrein

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!