Back Back Nieuws

EES over Maastricht als congresbestemming: mooi, tolerant en veilig

13 oktober 2016
Evaluators uit heel Europa en daarbuiten kwamen samen in Maastricht, Nederland om deel te nemen aan the 12th EES Biennial Conference. Van 26 tot 30 september was het MECC in Maastricht gevuld met multi-disciplinaire evaluators, die het hadden over de rol van evaluation in een veranderende wereld.

Fietspaden en trottoirs
Terugkijkend op het congres zegt Tereza Zvolská, Membership Manager van EES states: ‘Mijn collega’s en ik hebben Maastricht als zeer positief ervaren. De stad zelf is erg vriendelijk voor inwoners en bezoekers. Het is misschien gebruikelijk in Nederland, maar ik was was blij verrast door de fietspaden en trottoirs die overal aanwezig zijn. De inwoners waren super hulpvaardig, ik voelde geen taalbarrière en er was altijd iemand die ik om hulp kon vragen. Soms was het openbaar vervoer een uitdaging, maar omdat het MECC niet ver van het stadscentrum is, was dat ook niet echt een probleem. Ik genoot telkens van de avondwandelingen naar onze accommodatie en dat gaf me de indruk dat Maastricht een mooie, tolerante en veilige stad is.’

Over EES
De European Evaluation Society (EES) is een non-profit associatie, geïnitieerd in 1992 met de officiële bestuursverkiezing in de herfst van 1995 en startte de werkzaamheden in januari 1996. Sinds het begin van de Society, heeft het in vele Europese landen tweejaarlijkse congressen georganiseerd.

Het mandaat van EES is het stimuleren, begeleiden en promoten van de theorie, praktijk en toepassing van evaluation in Europa en daarbuiten. De algemene visie is een wereld waar evaluation bijdraagt aan de welvaart van de mens door social learning.

Over het congres in Maastricht
Het onderwerp dat dit jaar gekozen was is ‘Evaluation Futures in Europe and Beyond: Connectivity, Innovation and Use”. Over de overtuiging dat door de continue veranderingen in Europa en wereldwijd, evaluation niet hetzelfde kan blijven. Het moet evolueren om relevant te blijven. Wij denken dat het congres een belangrijke gelegenheid was om vragen te verkennen en antwoorden te zoeken: wat betekent dit?

Bijna 700 deelnemers namen participeerden aan het congres dat meer dan drie dagen duurde en meer dan 70 panels, 100 sessies en 270 mondelinge presentaties omvatte.

Het congres zorgde voor een verscheidenheid aan discussieplatforms. Naast de traditionele presentaties en panelsessie, experimenteerden de organisatoren van EES 2016 ook met minder formele opstellingen, zoals fishbowl panels, een pauzemoment in de kenniscafés en te profiteren van de open space ‘pop up’ congres sessie aan het einde van het programma.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!