Eervolle internationale erkenning voor het Rotterdamse festivalbeleidEervolle internationale erkenning voor het Rotterdamse festivalbeleid
Back Back Nieuws

Eervolle internationale erkenning voor het Rotterdamse festivalbeleid

27 september 2019

Rotterdam is opnieuw uitgeroepen tot IFEA World Festival & Event City. De stad viel in de prijzen tijdens de jaarlijkse conferentie van the International Festivals and Events Association in Williamsburg in Virginia, de Verenigde Staten. Rotterdam werd als enige Europese stad onderscheiden in een rijtje van zes steden. Samen met Sydney en Coffs Harbour (Australië), Gimje-Si (Zuid Korea) en Philadelphia en West Palm Beach (de Verenigde Staten) behoort de Maasstad tot één van de beste festivalsteden ter wereld. Rotterdam ontving de award eerder in 2010 en 2015.

Een voorbeeld voor andere steden

Rotterdam wordt door de internationale vakjury, bestaande uit experts uit de branche, geprezen om het positieve festival- en evenementenklimaat en een uitgebreid netwerk van creatieve, innovatieve en professionele festivalorganisatoren. Daarnaast gooit Rotterdam hoge ogen met een goede infrastructuur en de wijze waarop diensten en partijen in de stad goed met elkaar samenwerken om evenementen mogelijk te maken en nieuwe initiatiefnemers de ruimte te geven. Dat maakt Rotterdam tot een voorbeeld voor andere steden, zo sprak de jury gisteravond.

Waardevolle erkenning

De IFEA World Festival & Event City Award werd in ontvangst genomen door Johan Moerman, directeur Rotterdam Festivals. 'Het is een grote eer dat we ons in dit rijtje van gerenommeerde festivalsteden mogen plaatsen. De award betekent een waardevolle erkenning voor hoe we in Rotterdam consequent invulling geven aan een duurzaam festival- evenementenbeleid dat voorziet in een veelzijdig festivalaanbod voor iedereen. Nu en in de toekomst. Dat is een verdienste van alle festivalorganisatoren in onze stad. Ik kan dan ook niet anders dan trots zijn op de internationale erkenning die we hiermee als stad oogsten', aldus Moerman.

Jury lovend

Rotterdam wordt door de jury verder geroemd om een divers festivalaanbod van grootschalige en kleinschalige succesvolle evenementen. De stad zet zich internationaal op de kaart met grote (sport)evenementen als het International Film Festival Rotterdam, NN Marathon, NN North Sea Jazz Festival, en de komst van het Eurovisie Songfestival. Tegelijkertijd zijn er veel kleine festivals die dicht bij de Rotterdammers staan, waaronder de Pleinbioscoop Rotterdam en food festivals als Djemaa el Fna.

Trots

Said Kasmi, Wethouder Onderwijs, Cultuur en Toerisme: 'Ik ben enorm trots op al die Rotterdammers en festivalorganisatoren die samen invulling geven aan een gevarieerd en kwalitatief festival- en evenementenaanbod met voor ieder wat wils. Deze award is een prachtige erkenning en bovenal een groot compliment voor al hun harde werk.'

Peter Blangé, directeur Rotterdam Topsport: 'Geweldig dat Rotterdam deze mooie prestigieuze prijs voor de derde keer in de wacht weet te slepen. Het bewijst telkens weer dat Rotterdam er internationaal uitspringt, dankzij de culturele festivals en topsportevenementen die in Rotterdam plaatsvinden. Rotterdam Topsport is trots hieraan een bijdrage geleverd te hebben. Natuurlijk ook alle eer aan de organisatoren van de topsportevenementen'.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!