Back Back Nieuws

Eerste website ooit onthuld tijdens opening Snakeware Experience Center

16 maart 2016
De allereerste webpagina ooit, draaiend op de allereerste webserver ooit, is donderdag 24 maart aanstaande te bewonderen tijdens de Snakeware Experience Day in Sneek. Net als bij de lancering in 1991 draait de pagina op een door Steve Jobs ontworpen NeXT Cube-computer. 'Een uniek stukje internetgeschiedenis’, aldus Ate van der Meer, Marketing and Sales Director van Snakeware.

Wat de onthulling bijzonder maakt, is dat er wereldwijd nog maar enkele originele en functionerende NeXT Cubes op de markt zijn. 'Ik ben ontzettend blij dat wij een exemplaar voor de toekomst hebben veiliggesteld', zegt Van der Meer. 'Om te weten waar wij in de technologie naartoe gaan, moet je ook weten waar we vandaan komen.' 

Leerlingen 
De website wordt onthuld door leerlingen van Stichting Odyssee. In 2013 werd binnen deze stichting de eerste Steve Jobsschool van Nederland geopend. 'Wij vinden het belangrijk om te investeren in en samen te werken met de talenten van morgen en bij Stichting Odyssee zitten die talenten’, licht Van der Meer toe. De onthulling vindt plaats in de historische Gashouder en maakt deel uit van de Snakeware Experience Day.

Tijdens deze dag, waarin digitale media specialist Snakeware klanten en relaties informeert over haar producten en diensten, is er veel aandacht voor de toekomst. Innovatieve producten – zoals het location based platform Lightcurb en het luminous carpet van Philips – zullen tijdens het evenement een prominente rol spelen. Ook zijn er workshops door DekaMarkt en Staatsbosbeheer, geeft Adformatie toelichting op Omnichannel-onderzoek en zal de website van het jaar worden bekend gemaakt.

Permanente expositie
Het innovatieve en toekomstgerichte karakter van Sneek krijgt na deze dag zijn beslag in een permanent Experience Center, dat open is voor alle geïnteresseerden. De NeXT Cube met de allereerste webpagina krijgt daarin een prominente plek. 'Een fantastische ervaring voor de jeugd van nu’, vindt Van der Meer. 

Naast zakelijke relaties van Snakeware zijn ook scholieren welkom om zich op de hoogte te laten stellen van de geschiedenis en toekomst van digitale informatievoorziening.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!