Back Back Nieuws

Eerste vrouwelijke DJ-duo: Female DJ's

03 mei 2010
DJ-en is hot en niet meer weg te denken in Nederland. Een goede DJ maakt events als een modeshow of een beurs compleet en schittert in clubs en op grote festivals. Zo ook DJ Miss Smile en DJ No Sugar. Zij weten als geen ander dat niet iedereen van dezelfde muziek houdt, maar dat er wel graag gefeest wordt tijdens deze verschillende events. Door stijlen als hardcore, salsa, trance, house en dance classics perfect te combineren vormen zij een uniek back-to-back allround DJ-duo. Daarbij wordt het Nederlands verwende oog ook op zijn of haar wenken bediend.

Female DJ’s

Tel DJ Miss Smile en DJ No Sugar bij elkaar op en de uitkomst is het eerste vrouwelijke allround draaiend DJ-duo met de naam Female DJ’s. Deze formule is dusver in Nederland nog niet te vinden. Het blijkt dat een mannelijk technisch goede DJ, die alle muziekstijlen mooi weet te combineren in eenzelfde DJ-set, moeilijk te vinden is. Het vinden van een duo van vrouwelijke DJ’s, dat elke gewenste muziekstijl beheerst, blijkt helemaal een uitdaging te zijn. De Female DJ’s zijn met hun concept daarom vernieuwend en uniek.

Miss Smile zit al meer dan tien jaar in het DJ-vak en heeft vijf jaar geleden één van de eerste DJ opleidingen ontwikkeld en een DJ vakschool opgezet, de DJ School Zuid-Holland. Sinds kort hebben Miss Smile en No Sugar hun krachten gebundeld, zowel op het gebied van live DJ-en als op het gebied van produceren. Samen produceren zij eigen nummers in verschillende stijlen met als rode draad pakkende beats. Goede Nederlandse, vrouwelijke producers in de dance scene zijn op één hand te tellen. Dit jaar komen diverse producties van de Female DJ’s uit en mikken zij op een plek in de Top40.

Female DJ’s on tour with friends
Met het unieke vrouwelijke DJ-duo Female DJ’s kan kennis gemaakt worden wanneer zij on tour zijn. Miss Smile en No Sugar gaan door heel Nederland hun ‘DJ tricks and skills’ laten zien en horen. De eerste editie van “Female DJ’s on tour with friends” is 12j uni 2010 in Schelluinen. Slechts 900 kaarten zijn hiervoor beschikbaar. Te zien zijn natuurlijk de Female DJ’s zelf en elke editie wordt aangevuld met ‘friends’. Hierbij valt te denken aan vrouwelijke MC’s, zangeressen, danseressen, een percussionist, saxofonist en upcoming DJ talent uit Miss Smile’s eigen kweekvijver de DJ School Zuid-Holland.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!