Eerste testevenement ‘Back to Live’ uitverkocht Eerste testevenement ‘Back to Live’ uitverkocht
Back Back Nieuws

Eerste testevenement ‘Back to Live’ uitverkocht

02 februari 2021

Het allereerste live testevenement is uitverkocht! Alle 500 kaarten voor dit eerste testevent op 15 februari in het Beatrixgebouw van Jaarbeurs in Utrecht zijn verkocht. De organisatie is in handen van EventPlatform, het overkoepelend orgaan van branche- en vakorganisaties in de zakelijke evenementenbranche, Fieldlab Evenementen voert tijdens dit evenement een praktijkonderzoek uit.

Road to Live Canvas

In het programma van het Back to Live evenement staat het schetsen van een eigen perspectief op de toekomst van de evenementenbranche. Hoe gaat de branche van online, naar hybride, naar live? Aan het eind van de middag beschikken deelnemers over een persoonlijk plan – Road to Live Canvas – waarmee ze de volgende dag al aan de slag kunnen. Inspiratie voor het persoonlijk Road to Live Canvas krijgen deelnemers van collega-deelnemers, maar ook uit de line-up van sprekers en interviewgasten. Top sprekers als Jitske Kramer, die met een antropologische blik kijkt naar de hybride organisatie, Menno Lanting, die ingaat op het belang van de mens en de fysieke ontmoeting in een digitale wereld én Sako Gatsjatrjan over veerkracht en persoonlijke groei. Daarnaast interviewt dagvoorzitter Pauline de Wilde vele spraakmakende gasten waaronder Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, en hoogleraar Infectiepreventie Andreas Voss. Uiteraard zijn er ook cultureel-inhoudelijke programmaonderdelen. Zo treedt cabaretier Dolf Jansen op met een gesproken column over het coronatijdperk. En heeft het Metropole Orkest een bijzondere bijdrage.

Kennis & inzicht

Het Fieldlab is een gezamenlijk initiatief vanuit de evenementensector, opgezet in samenwerking met Ministeries en wetenschap. Tijdens de testevenementen wordt onderzoek gedaan door onder andere RadboudUMC en BUAS in samenwerking met Logistics Community Brabant naar onder meer contactmomenten in de bubbels en gedrag van bezoekers. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt toegewerkt naar veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit, zoals voorheen.

EventPlatform

Het Eventplatform is de organisator van het Back to Live evenement op 15 februari. Het EventPlatform bestaat uit 11 branche- en vakorganisaties in de zakelijke evenementenbranche, te weten CLC-VECTA, Dutch Venue Association, IDEA, Genootschap voor Eventmanagers, G14, MPI, NVBO, ONCE, Platform Cultuur Locaties, Verhurend Nederland en de VVFE.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!