Back Back Nieuws

Eerste TEDxWomen: Reshaping the Future

01 december 2010
De allereerste TEDxWomen vindt op 7 en 8 december 2010 plaats in Amsterdam. 'Women' is niet de beschrijving van het publiek of van de sprekers, maar van het thema. Voor het eerst staat bij een TED-conferentie niet technologie, entertainment of design centraal, maar sociale thema's.

Het thema van deze allereerste TEDxWomen is 'Reshaping the Future'. Middels twee events worden de spotlights op vrouwen gezet: op 7 december het congres YouWomen! met Nederlandse en internationale sprekers in Sotheby's Amsterdam (invite-only), op 8 december het Live Stream Event in het pand van Duncan Stutterheim waar de gasten een '3 minute TEDtalk' kunnen houden (voor iedereen toegankelijk).

Programma 7 december
Sotheby's Amsterdam, het oudste internationale veilinghuis ter wereld, biedt onderdak aan het eerste TEDxAmsterdamWomen event op 7 december. De line-up bestaat uit meer dan 20 inspirerende mannen en vrouwen. Een van de sprekers is Carien van der Laan, co-founder van Woman Capital, een recruitmentbureau gespecialiseerd in het werven van vrouwen voor topmanagement functies. Ook Niki Kringos maakt haar opwachting. Zij promoveerde drie jaar geleden aan de Technische Universiteit in Delft en sindsdien is ze een veelgeziene wetenschapper op Amerikaanse universiteiten. Haar passie is verrassend: asfalt. In haar TED-talk zal ze het publiek proberen om te turnen in ware asfalt-lovers! Jan Heemskerk is als baas van Playboy zelfbenoemd 'allround specialist on all female matters'. Mede gebaseerd op zijn ervaringen met zijn eigen carrièrevrouw zal hij in zijn TED-talk uitleggen hoe vrouwen de baas van de wereld kunnen worden.

Kijk voor de complete sprekerslijst, waaronder ook onze moderator Hella Hueck van RTLZ, Angelique Wouters, CEO digital bij Selexyz en Ineke Aquarius, mede-oprichter van Butterfly Works en sociaal ondernemer, op www.tedxwomen.nl .

Programma 8 december
Op 8 december vindt het TEDxWomen Live Streaming Event plaats in het pand van Duncan Stutterheim (bedenker Sensation). We kijken mee met de livestream, vanuit Washington DC waar TEDWomen plaatsvindt. Ook wordt een skype chat gevoerd met de Britse filosoof Alain de Botton en de TEDxWomen events in Soweto en Singapore. Tijdens de breaks zullen circa 50 vrouwelijke en mannelijke sprekers een korte 'three minute TED-talk' houden door in de zaal hun ideeën met het publiek te delen.

Over TED
TED, het congres dat in 1984 voor het eerst in Californië plaatsvond, krijgt al jarenlang wereldwijd navolging. Stond TED aanvankelijk voor Technology, Entertainment en Design, het huidige motto is "Ideas worth spreading". In de geest van dit motto heeft TED het programma TEDx gecreëerd: een programma van lokale, zelf-georganiseerde events die mensen samenbrengt om een TED-achtige ervaring te delen. Een TEDx event heeft als doel een combinatie te maken van live streaming TED-talks en eigen sprekers om zo discussie te veroorzaken en verbindingen te leggen tussen mensen in een kleine groep.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!