Back Back Nieuws

Eerste Pullman hotel in Nederland officieel geopend

10 februari 2012
In Eindhoven is gisteravond het eerste Pullman hotel van Nederland geopend door burgemeester Rob van Gijzel. Pullman is één van de internationale topmerken van Accor Hotels. In dit zakenhotel staan rust, hightech connectiviteit en design centraal, vandaar dat voor de vestiging van het eerste Pullman hotel voor de lichtstad Eindhoven is gekozen, bekend van onder andere de hightech campus en de Design Academy. Doelstelling van Accor Hotels Nederland is om tussen nu en 2015 meerdere Pullman hotels in Nederland te openen.

Zakelijke gasten zullen zich meer dan thuis voelen in het compleet gerenoveerde Pullman Eindhoven Cocagne. Het hotel beschikt over 320 ruime, comfortabele kamers, met een warm, eigentijds design en veel natuurlijk licht. Alle kamers zijn voorzien van moderne communicatievoorzieningen voor ontspannen, slapen en werken, een innovatief bedconcept en een trendy badkamer. De 18 conferentiezalen zijn geschikt voor 10 tot 400 personen en beschikken, net als alle kamers, over Nespresso apparaten.

Where tech meets design & personal experience’
In de twee jaar durende renovatie is het thema ‘where tech meets design & personal experience’ in het gehele hotel doorgevoerd. Zo is gratis WiFi op alle plekken in het hotel beschikbaar. Daarnaast is het hotel uitgerust met de speciaal ingerichte ‘Connectivity Lounge’. Deze innovatieve ruimte, die in samenwerking met Microsoft is ontwikkeld, biedt gasten de gelegenheid te werken met de nieuwste computers en software en geeft hen onbeperkt toegang tot internet. Ook de 18 conferentiezalen zijn voorzien van state-of-the-art-apparatuur voor alle typen audio- en videoaansluitingen. Met ‘Co-Meeting’ introduceert Pullman een nieuwe benadering van het organiseren van bijeenkomsten en seminars; zo is de toegewijde staf 24 uur per dag beschikbaar om zijn gasten te assisteren.

Gastvrij dineren in designrestaurant Vestdijk 47
Met de renovatie is de oude Brasserie Bruegel omgedoopt tot een geheel vernieuwd designrestaurant, Vestdijk 47. In zijn nieuwe open keuken presenteert chef-kok Hans Melis zijn gasten dagelijks culinaire verrassingen waarbij traditie en internationale klassiekers centraal staan. Met het menu biedt Vestdijk 47 gevarieerde gerechten die met pure en eerlijke producten zijn bereid.

Directeur Ronald Kooistra van Pullman Eindhoven Cocagne: “Het thema ‘where tech meets design & personal experience’ sluit naadloos aan bij het rijke verleden van dit moderne hotel. Doordat ook het restaurant, Vestdijk 47, compleet is gerenoveerd, heeft Eindhoven nog meer te bieden op het gebied van (culinaire) gastvrijheid, hightech en design. Daarnaast behouden we de kwaliteit die we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd en die Eindhovenaren en onze internationale gasten van ons gewend zijn.”

Algemeen directeur Accor Hotels Nederland Caro van Eekelen: “In de afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in onze hotels in Nederland (200 miljoen euro in totaal). Er bleek nog behoefte te zijn aan een hotelmerk voor de zakenreiziger met uitstekende faciliteiten voor vergaderen en conventies. Ik ben dan ook erg trots op de opening van Pullman Eindhoven Cocagne. Ons streven is om ook in andere steden in Nederland Pullman hotels te gaan realiseren.”

Feiten en cijfers Pullman Eindhoven Cocagne
- 320 hotelkamers
- 2 chill-out rooms
- 18 vergaderzalen
- 1 ‘Connectivity Lounge’
- wellness met sauna, solarium, Turks stoombad, zwembad en fitness
- ruime en beveiligde parkeerplaats
- op loopafstand van NS station
- 8 km van Eindhoven Airport

Wereldwijd heeft Pullman 58 hotels in 20 landen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!