Back Back Nieuws

Eerste paddle tennisbaan van Nederland

08 mei 2006

De eerste paddle tennisbaan van Nederland wordt donderdag 11 mei geopend in Vijfhuizen. Deze opening markeert de officiële introductie van de paddlesport in Nederland. Paddle tennis is een kruising tussen tennis en squash. De in Europa nog betrekkelijk jonge sport bestaat al ruim een eeuw in Amerika (‘platform tennis’) en is ook zeer populair in Zuid-Europa. Vanuit Nederland gaat paddle tennis het noordwesten van het continent veroveren. Paddle wordt gespeeld op speciaal hiervoor aangelegde banen. De eerste van Nederland wordt gebouwd in Vijfhuizen door een consortium dat zowel de sport als de speelvelden gaat verbreiden.

Wat is Paddle?
De premier van Spanje is een verwoed paddlespeler. Maar iedereen, jong en oud en meer of minder geoefend, kan het spelen. Het gebeurt met 2 x 2 personen op een rechthoekig speelveld van 20 x 10 meter kunstgras, binnen een hoge omheining van speciale glaswanden. In het midden hangt een net en de beide speelhelften zijn verdeeld in twee gelijke vlakken. De spelers gebruiken een speciaal, elastisch racket van geperforeerd rubber en glasvezel, de paddle, om de tennisbal heen en weer te slaan. De score is dezelfde als die bij tennis. En, het mooist van al, de wanden spelen mee!

Paddlebanen
Onder de naam DutchPaddle gaat Mundano B.V. in samenwerking met Tennisbouw Nederland B.V., Tenniscentrum De Nieuwe Brug en het Spaanse bedrijf Nordpaddle de aanleg van paddlebanen propageren en uitvoeren in bestaande, commerciële tennisparken die hun gebruikers een nieuwe belevenis willen bieden. Door de compacte afmetingen is het mogelijk de oppervlakte van één tennisveld te reserveren voor drie paddlebanen. Kon een tennisbaan tot nu toe maximaal 4 spelers plezieren, met een inrichting voor paddle kunnen maar liefst 12 mensen gelijktijdig genieten van een aantrekkelijke en voor Nederland nieuwe sport.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!