Eerste paal van Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage symbolisch geslagenEerste paal van Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage symbolisch geslagen
Back Back Nieuws

Eerste paal van Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage symbolisch geslagen

16 juli 2018

Precies 47,5 jaar geleden werd Rotterdam Ahoy op de huidige locatie door Prins Claus geopend. Vandaag, op de slotdag van het NN North Sea Jazz Festival, beleefde de evenementenaccommodatie een nieuwe mijlpaal in haar rijke geschiedenis; de eerste paal van het Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage werd symbolisch geslagen. Wethouder Adriaan Visser, directeur Ahoy Peter van der Veer en directeur Heijmans Vastgoed Dick Laheij gaven het startsein onder het toeziend oog van vele relaties. In het vierde kwartaal van 2020 worden het nieuwe congrescentrum en de muziekzaal in gebruik genomen. Het ontwerp is van Kraaijvanger Architects.

Peter van der Veer, Directeur Ahoy: "Ik ben ongelofelijk trots dat we na jaren van voorbereiding vandaag het officiële startsein hebben gegeven van de bouw. In januari 2021 zullen we ons 50-jarig jubileum op deze prachtige nieuwe plek vieren; ik kijk er enorm naar uit!"

Rotterdam Ahoy Convention Centre

De populariteit van Rotterdam als (zakelijke) reisbestemming is de afgelopen jaren enorm toegenomen. De Rotterdamse Wethouder Adriaan Visser voegt toe: "De komst van het Rotterdam Ahoy Convention Centre helpt de stad om door te groeien als zakelijke hotspot; steeds meer zakelijke gasten zullen naar Rotterdam afreizen. Dit zorgt voor een extra economische spin-off en werkgelegenheid voor de stad.”Het gloednieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre opent in 2020 haar deuren en bevat het grootste auditorium van Nederland met 2.750 stoelen. Het congrescentrum met internationale allure telt vier verdiepingen en krijgt maar liefst 35 breakout rooms. Het is rechtstreeks verbonden met Ahoy Plaza en de Beurs- & Evenementenhallen.

Nieuwe concertzaal

RTM Stage, de grootste zaal in de nieuwbouw is bijzonder veelzijdig. Het is niet alleen een auditorium én theaterzaal maar wordt, wanneer de stoelen compleet verwijderd zijn, een concertzaal voor concerten en events voor 7.000 personen. RTM Stage is daarmee zowel op congres-/theater- als op concertgebied uniek in Nederland en een prachtige toevoeging aan de huidige zalen van Ahoy. Het biedt tevens de mogelijkheid voor evenementen als North Sea Jazz, het ABN AMRO World Tennis Tournament en de vakbeurs Europort om verder te groeien.

Spanning en intuïtieve oriëntatie

Het nieuwe gebouw is ontworpen door het Rotterdamse Kraaijvanger Architects. David Hess, die tekende voor het ontwerp zegt:  "Enerzijds ondersteunt het gebouw de spanning van een evenementbezoek, anderzijds biedt het de rust waarin ruimte is voor een intuïtieve oriëntatie. Het plan draagt bij aan de zintuiglijke prikkeling die hoort bij evenementen. Daarnaast zorgt het ontwerp voor een perfecte logistieke afstemming van de verschillende bezoekersstromen.”

Hart van Zuid Rotterdam

De renovatie en uitbreiding van de Beurs- & Evenementenhallen (vroegtijdig afgerond in mei 2018) en de komst van het congrescentrum en de muziekzaal maken onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. "Een unieke samenwerking in Nederland waar Gemeente, ondernemers, scholen en bewoners samen met Ballast Nedam en Heijmans het beste uit het gebied naar boven aan het halen zijn”, aldus Dick Laheij, directeur van de ontwikkelcombinatie. Met Hart van Zuid wordt een kwalitatieve impuls aan het Zuidpleingebied gegeven. Er wordt een prettige en gezonde leefomgeving gecreëerd met ruimte voor leisure, werk, wonen, winkelen en ontmoeten. Ook wordt geïnvesteerd in de bereikbaarheid per fiets en de begaanbaarheid te voet. Op die manier wordt een uitgaansgebied en leefomgeving met Rotterdamse allure verbonden met haar omgeving; een urban hotspot met wereldse vibe en een prettig leefklimaat waar 24/7 iets te beleven is; een plek die groen is met ruimte voor sport en beweging en kunst en cultuur. Met als doel een nieuw bruisend stadscentrum voor Rotterdam-Zuid. 

VR-tour: www.ahoy.nl/vrtour
Meer informatie: www.ahoy.nl/nieuw
Promovideo: 
www.youtube.com/watch?v=7_BW8jYlv6U

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!