Back Back Nieuws

Eerste paal van Midden Nederland Hallen geslagen

04 januari 2016
De bouw van de Midden Nederland Hallen is op maandag 4 januari 2016 officieel van start gegaan. Burgemeester Asje van Dijk, initiatiefnemer Timo Kruft en Peter Paauwe sloegen samen de eerste paal van het multifunctionele evenementencomplex aan de rand van Barneveld.

Voorafgaand blikten ze nog even terug op het voortraject dat een kleine 8 jaar duurde. Burgemeester Asje van Dijk sprak van een typisch Nederlandse én Barneveldse samenwerking tussen koopman en dominee: ‘Ik ben blij dat het nu echt gaat gebeuren en wens beide partijen een mooie samenwerking toe.’

Multifunctioneel complex
De Midden Nederland Hallen omvatten straks een evenementenhal van 2.500 m2, een auditorium met circa 2.000 zitplaatsen, een ruime foyer, 20 subruimtes, horecafaciliteiten en 750 parkeerplaatsen. In de toekomst kan nog een tweede evenementenhal van circa 6.000 m2 toegevoegd worden. Het totale complex is 21.000 m2 groot.

Marktpositie
In de regio Midden-Nederland is nog geen eventlocatie die een evenementenhal en een auditorium combineert. Juist deze combinatie van ruimtes is tegenwoordig gewild bij eventorganisatoren. De centrale ligging, uitstekende bereikbaarheid en hoogwaardige faciliteiten moeten ervoor zorgen dat er jaarlijks tientallen beurzen, congressen, feesten, markten en sport- en muziekevenementen naar Barneveld komen. Daarnaast bieden de Midden Nederland Hallen ruimte aan lokale evenementen, die eerder in de Markthal plaatsvonden.

Volg de bouw
In de afgelopen periode is het terrein aan de Thorbeckelaan en de A30 bouwrijp gemaakt. Bouwbedrijf Rots Bouw uit Aalten is hoofdaannemer van het evenementencomplex. De bouw is dankzij een webcam live te volgen via de site. Bedoeling is dat de Midden Nederland Hallen medio 2016 haar deuren openen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!