Eerste Online Eurovision Village opent 15 mei de deurenEerste Online Eurovision Village opent 15 mei de deuren
Back Back Nieuws

Eerste Online Eurovision Village opent 15 mei de deuren

07 mei 2021

Van 15 tot en met 23 mei staan de deuren van de Online Eurovision Village open voor bezoekers uit de hele wereld. Dit virtuele platform is een vertaling van de fysieke Eurovision Village dat aanvankelijk gepland stond op de Binnenrotte. Op het platform kunnen fans en liefhebbers zich onderdompelen in een 3D-wereld van het Songfestival. Nationale en internationale artiesten zoals Afrojack en Johnny Logan treden er op. Paul de Leeuw is host van de online Eurovision Village.

Iconisch Rotterdam

Via het platform kom je op iconische plekken in de stad. Ook brengt het je in contact met bijzondere Rotterdammers. In de online village feest je tussen de Kubuswoningen en de Markthal, sta je vooraan bij Afrojack’s DJ set en optredens van artiesten als Johnny Logan en krijg je een kijkje achter de schermen bij Ahoy. Voor kinderen is er het Junior Songfestival waar een aantal jonge winnaars van de afgelopen edities optreden. Andere grote namen van artiesten worden de komende week bekendgemaakt. De online village is vanaf 15 mei dag en nacht gratis te bezoeken op www.eurovisionvillage.com.

Uniek

Renske Satijn, directeur Rotterdam Festivals, een van de vier Host City Rotterdam partners: Nu de wereld niet naar Rotterdam kan komen, brengen we Rotterdam naar de wereld, dat is de gedachte achter dit unieke platform. Ik ben ontzettend trots dat we de allereerste onlineversie van de Eurovision Village hebben kunnen realiseren. Met meer mensen en diverser dan ooit tevoren, kunnen we dit jaar het Songfestivalfeest samen vieren. We proberen bezoekers ook online zoveel mogelijk het echte festivalgevoel te geven door een mooie mix van optredens, rondleidingen en inhoud die je niet wilt missen. De meeste content kun je zo vaak kijken als je zelf wilt, speciale optredens zijn live. Daar wil je bij zijn, geloof me. Ik nodig iedereen dan ook van harte uit voor een bezoek aan de Online Eurovision Village.’

Highlights

Rotterdam Festivals heeft samen met entertainmentbureau Tribe Company en digital agency DEPT de virtuele omgeving ontworpen, gebouwd en het digitale programma tot in de puntjes uitgewerkt. In de 3D-map herken je de bekendste bezienswaardigheden van Rotterdam, zoals de Euromast of het Depot Boijmans Van Beuningen, en vind je uitgebreide content over de highlights van de stad, culturele kenmerken en bijzondere inwoners.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!