Eerste onderzoek en natuurbehoud symposium in GaiaZooEerste onderzoek en natuurbehoud symposium in GaiaZoo
Back Back Nieuws

Eerste onderzoek en natuurbehoud symposium in GaiaZoo

22 december 2017

Het eerste onderzoek & natuurbehoud symposium vond plaats in GaiaZOO. Een primeur voor de Kerkraadse dierentuin. Voor deze unieke gebeurtenis, die op 14 december plaatsvond, nodigde GaiaZOO verschillende hogescholen en universiteiten uit Nederland en België uit. Dit resulteerde in een overweldigende interesse vanuit de genodigden. Meer dan 100 deelnemers meldden zich aan voor het symposium. Na het bijwonen van dit evenement hadden deelnemers meer inzicht in de bijdrage die dierentuinen kunnen leveren aan natuurbehoud wereldwijd.

ZOO is Gaia

Door middel van presentaties, rondleidingen en netwerkmogelijkheden liet GaiaZOO tijdens het symposium zien, welke bijdrage de dierentuin onder andere levert aan wetenschappelijk onderzoek en natuurbehoud. Als jonge en moderne dierentuin focust GaiaZOO zich op deze onderwerpen in samenwerking met dierentuinen in binnen- en buitenland. Vanzelfsprekend is, dat naast de beleving van de bezoekers, natuurbehoud, educatie, wetenschappelijk onderzoek en dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. Al enige tijd is GaiaZOO actief op deze belangrijke vlakken. Het symposium kan gezien worden als een belangrijk evenement om deze bijdrage ook naar buiten te communiceren.

Onderzoek door GaiaZOO

De lezingen die werden gehouden tijdens het symposium, hadden betrekking op verschillende onderzoeksactiviteiten die GaiaZOO uitvoert. Zo verwelkomde GaiaZOO Andrea Dempsey van WAPCA (West African Primate Conservation Action), een organisatie die zich al jaren inzet voor de bescherming van West-Afrikaanse primaatsoorten en onder andere wordt gesteund door het Gaia Nature Fund. Ook diersoorten in GaiaZOO zelf dragen bij aan het behoud van hun soortgenoten in het wild. Onderzoekers van het NIOO-KNAW vertelden op welke manier hun onderzoek bij de kleine zwanen in GaiaZOO heeft 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!