Eerste Nieuwjaarsduik Marker WaddenEerste Nieuwjaarsduik Marker Wadden
Back Back Nieuws

Eerste Nieuwjaarsduik Marker Wadden

15 december 2022

NAUPAR organiseert op 1 januari 2023 de eerste Nieuwjaarsduik op de Marker Wadden. Een bijzonder event, omdat er normaal in de winter geen schepen naar de Marker Wadden varen. Dit is dan ook de enige kans om in de wintermaanden deze bijzondere eilandengroep te bezoeken. Het is een unieke belevenis voor bikkels en stoere zeebonken die het leuk vinden om het nieuwe jaar te beginnen met een uitdaging op een prachtige locatie. Dus trommel je familie, vrienden of een groep collega’s op en start het nieuwe jaar op een ludieke manier! 

Unieke winterzeiltocht

Tijdens de compleet verzorgde dagtocht vaar je vanuit Lelystad op een traditioneel zeilschip naar de Marker Wadden. De vergezichten, rust op het water en mooie wolken zorgen voor een bijzondere sfeer, die je alleen maar in de winter meemaakt. Eenmaal op het hoofdeiland, nemen jullie een verfrissende duik in het Markermeer, voor een spetterend, gezond en sportief begin van het nieuwe jaar. Na afloop staat er natuurlijk heerlijke erwtensoep, broodjes en warme chocolademelk voor iedereen klaar in de knusse salon op het schip. Hier kan ook worden gedoucht en omgekleed. En maak jij de leukste foto? Met jouw unieke foto tijdens de Nieuwjaarsduik op de Marker Wadden maak je kans om twee kaartjes voor een vaartocht naar de Marker Wadden in de zomer te winnen. 

Bereid je goed voor

  • Trek makkelijk zittende en warme kleding aan.
  • Neem een sjaal, muts, handschoenen en een handdoek mee.
  • Houd op het strand de kleding en schoenen zo lang mogelijk aan.
  • Zet een muts op, zodat je niet te veel warmte via je hoofd verliest.
  • Doe aan een warming up voor je het water in gaat.
  • Blijf in beweging zodra je je kleding uitdoet.
  • Kom zo snel mogelijk na de Nieuwjaarsduik weer uit het water en trek je kleding direct aan
  • Loop terug naar het schip, waar jullie je kunnen douchen en omkleden en je heerlijk kunt opwarmen in de knusse salon met warme chocolademelk en erwtensoep.
  • Laatste tip: Houd elkaar een beetje in de gaten en mocht je ademhaling toch op hol slaan door de kou, houd dan je adem in. Hiermee geef je een signaal aan de hersenen dat alles ok is en krijg je je ademhaling snel weer onder controle.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!