Back Back Nieuws

Eerste Nederlandse Motel One geopend tegenover de RAI

06 november 2015
Afgelopen woensdag werd in Amsterdam op feestelijke wijze de opening van Motel One Amsterdam gevierd. De opening werd verricht door Daniel Müller (Management Board Motel One), Klaas de Boer (Directeur Zuidas) en Gert-Wim Bos (Directeur COD). De Duitse budget design hotelketen zet met deze vestiging de eerste voet op Nederlandse bodem. Motel One Amsterdam ligt tegenover beurs- en congrescentrum RAI en telt 320 kamers. De One Lounge is zoals in elk hotel met lokale thema’s uitgedost; in Amsterdam zie je in het interieur overal fietsen, tulpen en de Amsterdamse grachtenpanden terugkomen.

Fietsen, tulpen en Amsterdamse architectuur
Motel One Amsterdam ligt op Europaboulevard 23, op loopafstand van de RAI en op 400 meter van het gelijknamige treinstation. Zoals elke Motel One vestiging heeft het interieur van de ‘One Lounge’ ook hier een couleur locale. De lounge is 24 uur per dag open en dient als woonkamer, bar en ontbijtcafé. De thema’s fietsen, tulpen en de Amsterdamse grachten staan hier centraal:
• Bagagedragers aan de muur waar gasten een boodschap op papier achterlaten;
• Twee kunstinstallaties van oude fietsonderdelen als ruimteverdeler;
• Abstract zwart/wit tulpenbehang en felgekleurde tulpenfoto’s in de ontbijtruimte, geïnspireerd op de stillevens van de Oude Hollandse Meesters;
• Een glazen lamp in de vorm van een vliegende tuin boven de grote ontbijttafel, ontworpen door Bocci. Een tuinman verzorgt de planten in de lamp;
• Felgekleurd tulpenbehang achter de receptie;
• Swan Chairs in uitgesproken tulpenkleuren, ontworpen door de Zweedse designer Fritz Hansen;
• Een met bloemenprint versierde trap;
• Een ruimteverdeler in de vorm van de typische ramen van de Amsterdamse grachtenpanden tussen de receptie en de bar;
• Een zeven meter lange houten collage met daarop de Amsterdamse grachtengevels bij de bar;
• Kleurrijke stoelen van Moroso in de Outdoor Lounge.

Eerste Nederlandse hotel met BREEAM certificaat
Motel One Amsterdam is ontwikkeld door de Amsterdamse vastgoedontwikkelaar COD. Het ontwerp van het hotel is afkomstig van architectenbureau ZZDP en is bekroond met het BREEAM **** Excellent certificaat. BREEAM meet en beoordeelt de duurzaamheid van nieuwe gebouwen in Nederland. Motel One Amsterdam is het eerste hotel in Nederland dat aan de duurzaamheidscriteria van BREEAM voldoet.

Op de foto van links naar rechts: Daniel Müller (COO), Klaas de Boer (directeur Zuidas), Gert-Wim Bos (Directeur COD), Dennis van den Meer (General Manager MO AMS),  Ursula Schelle-Müller (Marketing Manager), Dieter Müller (CEO)
 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!