Back Back Nieuws

Eerste Nederlander in Amerikaanse Guinness World Records museum

06 juni 2016
Niels Duinker staat misschien nog niet in Madam Tussauds, maar inmiddels is de Nederlandse jongleur wel opgenomen in het soortgelijke, officiële Guinness World Records tm museum. Guinness World Records erkende onlangs de prestaties van Niels Duinker (30 jaar) met een plek in zijn beroemde GWR museum in Amerika.

Het Guinness World Records museum is een onderdeel van de organisatie die jaarlijks het wereldberoemde Guinness Book of World Records uitbrengt. In Amerika zijn er twee vestigingen. Een op Hollywood Blvd en de ander in Gatlinburg. In het museum zijn onder andere spullen te vinden van wereldberoemde recordhouders zoals Elvis, The Beatles, Michael Jordan en Michael Jackson.

Niels Duinker
Niels Duinker is een Rotterdamse jongleur met 4 wereldrecords op zijn naam. Recentelijk ontving hij in Las Vegas een prestigieuze Merlin Award voor ‘Variety Act of the Year’ uit handen van de president van ’s wereld grootste vakorganisatie voor goochelaars, de International Magicians Society.

Records
Dit jaar staat Niels Duinker met 2 records in de 2016 editie van het wereldberoemde Guinness Book of World Records. Op pagina 6 staat zijn record voor het jongleren van het meeste aantal voorwerpen (12 jongleerbekers) en op pagina 76 het langst geblinddoekt jongleren. In totaal heeft Niels Duinker 4 wereldrecords op zijn naam weten te schrijven.

In het museum
Volgens Guinness World Records is Niels Duinker de eerste Nederlander met een plek in het museum. Naast foto- en videomateriaal van Niels worden ook een jongleerbeker en jongleerbal in de collectie opgenomen die hij tijdens zijn recordpogingen gebruikte. Het museum is gelegen in de toeristenstad Gatlinburg in de staat Tennessee (USA).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!