Eerste namen Boom Chicago Comedy Festival Eerste namen Boom Chicago Comedy Festival
Back Back Nieuws

Eerste namen Boom Chicago Comedy Festival

19 maart 2024

Van 11 tot 21 juli is het tijd voor alweer de vierde editie van het drukbezochte Boom Chicago Comedy Festival. Nederlandse en Engelstalige programmering, bekend en aanstormend talent, van improvisatie via stand-up tot cabaret; iedereen die ooit wel eens gelachen heeft en dat best nog eens zou willen doen, kan terecht bij BCCF.

Nieuwe gezichten

Rayen Panday: Bekend van Comedytrain en de tv show LOL (Amazon Prime) laat Rayen op 19 juli een gedeelte zien van Karma, de show waarmee hij nu door het land tourt. Hij krijgt hierbij gezelschap van Victor Luis van Es, een storyteller die overal iets grappigs in kan zien.

Steven Brunswijk: De Brabantse comedian vertelt op 12 juli zijn grappen in het Engels, waarna de avond overgaat in Mic Drop: A Hip-Hop Comedy Show. Hierin hoor en zie je onder andere vice-wereldkampioen B-Art Beatbox en de award winnende freestyle rapcomedian MC Hammersmith, in een show die comedy en hiphop mixt tot een briljant, razendsnel geheel.

Derek Scott Mitchell: Als het brein achter @letsdoubledutch hebben zijn online sketches meer dan 250 miljoen views. Op 14 juli komt hij langs voor een onvergetelijk uur vol stand-up, imitaties en sketches.

Brendan Hunt in Carré

We kennen hem als creator van de successerie Ted Lasso, waarin hij ook Coach Beard speelt, maar Brendan Hunt begon zijn carrière ooit in Amsterdam bij Boom Chicago. Op 17 juli vertelt hij in Koninklijk Theater Carré hoe dat eraan toeging, tijdens zijn hilarische show 5 Years in Amsterdam.

Van deze getalenteerde man kun je nooit genoeg krijgen, dus hij is ook op 18 juli bij Boom Chicago te zien met The Movement You Need. Deze show ging vorig jaar in première en was meteen een groot succes. Hunt vertelt hierin over zijn liefde voor The Beatles en vertelt welke rol hun muziek heeft gespeeld in belangrijke momenten van zijn leven, toen hij opgroeide met een alcoholistische moeder. Grappig én ontroerend. Tenslotte haakt hij op 19 juli ook nog even aan bij Rayen Panday en de Boom Chicago cast in Shot of Improv XL: deze succesvolle show loopt al sinds 1996. Het publiek kan alle mogelijke brainwaves aandragen en de beste suggesties krijgen een gratis shotje.

Thema shows

Ook zeer het aanraden waard: de themashows van BCCF: Laugh Out Proud, een queer Comedy Extravaganza met host Katie Nixon, Stacey Smith’s Ladies Night Out en Niet Normaal: Americans in Holland, waarin Stacey en Matt Castellvi zich storten op hun eigen genre ‘expat comedy’.

Stacey Smith, artistiek directeur van Boom Chicago/BCCF: ‘Na een zeer succesvolle jubileumeditie van BCCF vorig jaar kijk ik enorm uit naar het festival van deze zomer. Boom Chicago is door de jaren heen een bijzondere plek geworden voor veel mensen, daarom blijven ze terugkomen. Als expat ben ik verliefd geworden op Amsterdam, de stad heeft zoveel te bieden. We willen dat ons festival dat weerspiegelt: een divers programma, met voor ieder wat wils.’

Foto: Lara Ricote - ©Wesley Verhoeve

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!