Eerste hybride opening nieuwe expositie in het Haagse MuseonEerste hybride opening nieuwe expositie in het Haagse Museon
Back Back Nieuws

Eerste hybride opening nieuwe expositie in het Haagse Museon

07 oktober 2020

Afgelopen donderdag vond in het Museon de eerste hybride opening plaats van de nieuwe expositie Music! - van Beethoven tot Beyoncé. In de Levi Lassenzaal, waar normaalgesproken maximaal 300 personen een opening live bijwonen, waren dat nu 20 gasten. De rest keek via livestreaming online mee, via de website naar Youtube en Facebook.

Tijdens het openingsprogramma lag het accent op de Haagse beat roots, gepresenteerd door Paula Udondek, met bijzondere optredens van o.a. Rudy Bennett (van The Motions), samen met het kamerensemble van het Residentieorkest, percussionist Emilie Cleuver & Richard Moelker en Ud-speler Mehmet Polat. Er werd op een sublieme, creatieve manier een magische koppeling gemaakt van het verleden naar het heden.

Het Museon belicht met deze tentoonstelling het feit dat muziek een groot onderdeel uitmaakt van ons leven. Of we nu zelf muziek maken of ernaar luisteren, muziek zorgt voor herinneringen en emoties, van gelukkig tot boos of verdrietig. Iedereen heeft zijn eigen smaak op muziekgebied, een persoonlijke soundtrack als het ware. De muziek die we maken en luisteren is even divers en individueel als wijzelf. Verschillende muziekstijlen klinken niet alleen anders, ze hebben ook hun eigen dansstijl of mode. Met je uiterlijk kun je ook laten zien van welke muziek je houdt. In de expositie ontdek je hier meer over en hoe je muziek kunt gebruiken om gevoelens uit te drukken en hoe jouw stemming kan worden beïnvloed door muziek.

Music! – van Beethoven tot Beyoncé is te zien t/m 12 september 2021

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!