Back Back Nieuws

Eerste HBO circusopleiding van start

23 augustus 2006
Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam biedt met ingang van 1 september 2006 als enige in Nederland de vierjarige voltijd hbo-opleiding Circus Arts aan. Codarts, vooral bekend door haar opleidingsinstituten de Rotterdamse Dansacademie en het Rotterdams Conservatorium, boort hiermee een nieuwe markt aan. Mede door het succes van Cirque du Soleil, is er veel vraag naar artiesten met een circusachtergrond. Afgestudeerden kunnen in binnen- en buitenland aan het werk in verschillende deelmarkten zoals cirque nouveau, het variététheater, de entertainmentindustrie, locatie- of straattheater en het traditionele circus. Er wordt niet gewerkt met dieren.

De aansluiting van de nieuwe opleiding circus bij de bestaande opleidingen van Codarts (bacheloropleidingen Dans, Muziek, Docent Dans en Docent Muziek) maakt het toekomstige studenten mogelijk ook met die disciplines kennis te maken en zelfs te integreren in hun studie.

Inhoudelijk werkt de opleiding vanaf het begin aan een brede basis circustechnieken. Creativiteit, techniek en ondernemerschap staan centraal. Uiteindelijk kiezen studenten voor ten minste één circusdiscipline waarin zij zich specialiseren.
De opleiding onderhoudt nauwe banden met andere professionele opleidingen en instituten zoals het ESAC in Brussel en het ENC in Montreal en is aangesloten bij de Associatie van professionele Circusscholen in Europa (FEDEC). Onlangs werd een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Codarts en het ESAC.

Codarts, Hogeschool voor de Kunsten bestaat uit de Rotterdamse Dansacademie en het Rotterdams Conservatorium. Beide instituten staan bekend om hoogwaardig onderwijs gericht op de ontwikkeling van de persoonlijkheid van de student. De Rotterdamse Dansacademie biedt eigentijdse moderne dans aan. Afstuderen kan in de richtingen danser, choreograaf en docent dans. Het Rotterdams Conservatorium biedt een breed aanbod van muziekstijlen, waarbij cross-over tussen die stijlen wordt gestimuleerd. Afstuderen kan in de richtingen muziektheater, jazz, klassiek, wereldmuziek, docent muziek en pop.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!