Back Back Nieuws

Eerste hardstyle club opent in Rotterdam

27 december 2004


Party-organisaties Q-dance en b2s openen rond mei 2005 de eerste hardstyle-discotheek van Nederland in Rotterdam. In de nieuwe club, die plaats biedt aan 3000 bezoekers, zullen elke zaterdag de hardere varianten van de dance te horen zijn. De club komt in het pand van de voormalige discotheek Ministry of Dance. De twee organisaties, elkaars concurrenten op het vlak van grote dance-evenementen, hebben de handen een jaar geleden ineengeslagen om de nog naamloze nieuwe club aan de Prins Alexanderlaan op te richten. Q-Dance en b2s, bekend van evenementen als Qlimax en Decibel, richten zich op de uitdijende groep jonge liefhebbers van de harde dance-varianten. Daaronder vallen jumpstyle, oldschool en harde techno.
Op de vrijdagen zal er breder worden geprogrammeerd, met onder meer hardcore, trance en urbanmuziek. Met een ingrijpende verbouwing moet de discotheek volgens b2s-directeur Jan Lok de smet van de vorige eigenaren van zich afwerpen.

De Ministry of Dance werd vorig jaar na een conflict met brouwer Bavaria gesloten. Lok: ‘Willen we een echte nieuwe start maken, dan moeten we rigoureus verbouwen. Het wordt een echte hightech club. Omdat we allebei door onze feesten toegang hebben tot de nieuwste technieken op het gebied van licht en geluid, kunnen we straks groots uitpakken.’ Met de capaciteit van 3000 man wordt de Rotterdamse club meteen een van de grootste van Nederland. Dat de club zich voornamelijk richt op hardstyle, is volgens Lok geen risico. ‘De hardstyle-scene is verschrikkelijk groot, wat dat betreft is succes verzekerd. De goede cijfers van onze grote evenementen spreken voor zich. Juist een breder georiënteerd feest als Innercity had het dit jaar moeilijk.’ Lok schat dat in Nederland elk weekeinde ongeveer dertig hardstyle-georiënteerde feesten worden gegeven. In totaal worden die volgens hem door 200.000 jongeren regelmatig bezocht. (ANP)Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!