Back Back Nieuws

Eerste editie van TEDxUtrecht uitverkocht

11 november 2012
Meer dan 1000 bezoekers bezochten 8 november de allereerste TEDxUtrecht, met als thema ‘Full creative potential’. Zij lieten zich inspireren door onder andere Massoud Hassani, Andrei Herasimchuk, Brendan Dawes, Reint Jan Renes en Todd Kashdan. Mede dankzij deze sprekers is TEDxUtrecht een groot succes geworden. Conferenties van TED (‘Technology, Entertainment, Design’) worden wereldwijd beschouwd als broedplaatsen voor creatieve en innovatieve oplossingen die de wereld verbeteren.

Inspireren en activeren
‘We hebben met TEDx in Utrecht een nieuwe mijlpaal bereikt,’ aldus een trotse Arjan Haring, een van de initiatiefnemers van de Utrechtse TED-variant. ‘De bezoekers zijn ondergedompeld in een stortvloed van creativiteit en innovatieve oplossingen. Ik heb louter positieve reacties gehoord’. Mischa Coster, mede-initiatiefnemer en hoofd communicatie: ‘Met TEDxUtrecht wilden we CEO’s, wetenschappers, creatieven, filantropen en alle andere TEDx fans inspireren en activeren om creativiteit een (nog) prominentere plek in hun leven te geven. We hadden als subthema’s voor ‘think big’, ‘creative solutions’, ‘embrace the weird’ en ‘free your mind’ gekozen om ‘Full creative potential’ invulling te geven. Die indeling gaf een logische structuur aan het programma.’

Sprekers
Eén van de meest actuele sprekers was Massoud Hassani, die vertelde over zijn ‘Mine Kafon’, een life saving apparaat waarmee landmijnen onschadelijk kunnen worden gemaakt. Hiermee zijn al vele levens gered. Andrei Herasimchuk van Twitter, inspireerde het publiek met een presentatie die gebaseerd is op het motto: ‘think from the center, design for the edge’. Ook de presentaties van Brendan Dawes (digital artist), Reint Jan Renes (Professor crossmedia communication), Todd Kashdan (Professor of psychology) brachten de toehoorders op inspirerende gedachten. Op de TEDxpo konden deelnemers deelnemen aan ‘time lapse video’s’, het videokunstwerk van de Utrechtse kunstenaar Frans Hofmeester. Tevens stelden ook andere Utrechtse kunstenaars hun werk ten toon. De dag werd afgesloten met een vuurspuwer die de ‘creative spark’ bij de deelnemers wist te ontsteken.

Live
De sprekers waren ook live te volgen via een livestream op de site. Op die site maar ook op facebook zijn foto’s van het event te zien. Via Twitter werd live ‘social media verslag’ gedaan van de talks. De dag werd afgesloten met een after-party (TEDxAfter Hours) in de Tivoli Spiegelbar, waar ook dagspreker en experimenteel musicus Yuri Landman een performance gaf.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!