Eerste editie toekomstfestival MORGEN aangekondigd Eerste editie toekomstfestival MORGEN aangekondigd
Back Back Nieuws

Eerste editie toekomstfestival MORGEN aangekondigd

15 mei 2023

Op 21, 22 en 23 september 2023 vindt de eerste editie van MORGEN plaats op het strand van Renesse in Zeeland. MORGEN kijkt hoopvol naar de toekomst en brengt hiervoor het beste uit de werelden van Muziek, Wetenschap & Techniek, Kunst, Energie en Eten & Drinken samen. Deze unieke, inspirerende programmering wordt vormgegeven door eigenzinnige makers als televisieproducent en muziekkenner Jan Douwe Kroeske, chef-kok Pierre Wind, universitair hoofddocent Faas Moonen en studenten van de TU Eindhoven.

De muziekprogrammering wordt samengesteld door de redactie van het internationaal geroemde muziekplatform 2 Meter Sessies . Vandaag kondigen zij de eerste vijf (Nederlandse) muzieknamen voor MORGEN aan: Kovacs, Ruben Hein, Jimmy Diamond, Anne-Fay en Benedict October. Meer acts uit binnen- en buitenland voor de drie podia, waaronder de energie-neutrale GEM-Stage, volgen nog.

ECO restaurant en Energie Eiland

Ook chef-kok Pierre Wind, verantwoordelijk voor de invulling van het thema Eten & Drinken op MORGEN, laat reeds van zich horen met een ‘ECO restaurant’. Op een even speelse als smakelijke wijze wordt hier aandacht besteed aan het bestrijden van voedselverspilling. Ook de chefs van morgen krijgen een plekje op het festival. Een andere spectaculaire blikvanger op MORGEN is het ‘Energie Eiland’, dat speciaal voor het festival wordt aangelegd. Hierop kunnen de bezoekers de energie van de toekomst beleven. Minstens zo indrukwekkend zijn de brug en het paviljoen, die door jonge talentvolle makers gebouwd zijn met biobased materiaal dat wordt geproduceerd uit hernieuwde grondstoffen afkomstig uit gewassen.

 

Dit zijn slechts enkele highlights uit de programmering die de komende weken verder wordt uitgerold en bol staat van de presentaties, activaties en belevenissen die de bezoeker een kijkje geven in onze toekomst.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!