Back Back Nieuws

Eerste editie Let's Share Festival in het teken van de Filippijnen

18 mei 2011
Let’s Share Festival is de jongste telg van ons rijke festivalland. Op zaterdag 11 juni staat Gorinchem in het teken van muziek, entertainment, kunst, workshops en vooral heel veel plezier. Van 11.00 tot 01.00 uur kan festivalminnend Nederland terecht op het terrein Buiten de Waterpoort om Pinksteren 2011 feestend in te luiden en – niet geheel onbelangrijk – om een steentje bij te dragen aan een beter lot van kansarmen hier duizenden kilometers vandaan.

 

Dagprogramma: Muziek, acts, workshops, entertainment (ook voor kinderen)
Het dagprogramma (11.00 – 18.00 uur) staat bol van sprankelende artiesten, zoals Jayden Morris, Wiep (The Voice of Holland) en Miss Brandi Russell (Winnares Popstars 2008). Ook ontbreekt het niet aan acts en inspirerende workshops; van salsa en hiphop dansen tot djembé spelen. Voor degenen die komen loungen aan de Merwede is er de mogelijkheid om gemasseerd te worden in de chill-out en te genieten van een shake uit de sapjesbar.

Oppasdienst
Uitzonderlijk voor een festival is het speciale terrein voor kinderen, ingericht met springkussens, sport en spel, interactieve games en bemand door een professionele oppasdienst. “Ouders kunnen hun kinderen met een gerust hart hier achterlaten. Er wordt op ze gelet. Ondertussen kunnen de ouders zelf ook genieten van het festival.”

 

Niet te evenaren live zomersets
De overgang naar het avondprogramma (18.00 – 01.00 uur) gebeurt geleidelijk zodat stellen met kinderen, of ouderen, niet direct weggejaagd worden door de harde beats. Toch zal het evenement hier wel helemaal losgaan met zeer goede artiesten en een lekkere zomerse sound. Het exclusieve entertainment bouwt de avond op onder begeleiding van saxofoon, percussie en MC Yanto. En de dag wordt afgesloten na een daverend optreden van de Female DJ’s DJ Miss Smile en DJ No Sugar en een spectaculair en niet te evenaren live zomerset van house legende Lucien Foort!

Stichting Let’s Share
Initiatiefnemers Nadia van den Arend (22), Mark Rommerts (24) van evenementenbureau The Amusement Company en Tim Postma (24) dienen met dit festival voor jong en oud een goed doel; het grootste gedeelte van de opbrengst gaat namelijk naar Let’s Share, een non-profit organisatie die door vader Eric van den Arend een aantal jaar geleden is opgezet. Door het doneren van geld en materiaal en het delen van kennis en vaardigheden ondersteunt de stichting lokale initiatieven aldaar. Voor deze eerste editie steunt Let’s Share Festival vier ontwikkelingsprojecten op de Filippijnen.

“Iedereen heeft iets te delen en alles kan gebruikt worden. Als wij door een geweldig evenement de stichting Let’s Share op de kaart kunnen zetten in de regio Gorinchem en hopelijk in heel Nederland, is ons doel bereikt. Wij zorgen in ieder geval voor de doorvertaling van het thema Filippijnen in het decor, het eten en de speciale producten. En natuurlijk creëren we een onvergetelijk evenement!” vertelt Nadia.

De Filippijnen
Het tweeëntwintig jarige Let’s Share bestuurslid zal eind juni eigenhandig de opbrengst naar de Filippijnen brengen om vervolgens op de website letssharefestival.nl middels foto’s en films het bewijs te leveren aan de 10.000 verwachte bezoekers, sponsors, vrijwilligers en donateurs van Let’s Share Festival.

 

Sponsoring / donaties

Geïnteresseerd in sponsoring of een donatie? Mail dan naar nadia@letsshare.tv.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!