Back Back Nieuws

Eerste editie Benelux Party Caterers Congress succesvol

22 februari 2011
Tijdens de eerste editie van het Benelux Party Caterers Congress waren meer dan 125 partycateraars uit meer dan 15 verschillende Europese landen aanwezig. Het congres werd begin februari in MECC Maastricht georganiseerd waar deelnemers presentaties zagen over de hospitality in stadion Camp Nou in Barcelona en tijdens de FIFA Wereldkampioenschappen in Zuid-Afrika en Brazilië.

 

Initiatiefnemers

Het congres met als titel ‘Hospitality in Sports; The Champions League’, was een initiatief van EPCAS (European Party Caterer Association) en werd ondersteund door de NVEP (Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars) en CHEF’S (Association des Traiteurs-Organisateurs de Banquets en Belgique).

 

Toekomstige trends

Het congres werd geopend door Maarten Brouwer, voormalig voorzitter van de NVEP. Hij benadrukte het belang van een open mind en een externe focus op toekomstige trends in de hospitality industrie. Keynote speaker Hans-Georg Rummler (CEO SV Gruppe Germany) deelde zijn visie over de uitdagingen die de catering industrie in de nabije toekomst te wachten staan.

 

Winnaars van morgen

De branche krijgt meer en meer te maken met de toenemende prijsgevoeligheid en het steeds groter wordende verwachtingspatroon van opdrachtgevers, evenals een gebrek aan kundig en toegewijd personeel. De winnaars van morgen zijn de trendsetters, de kwaliteitondernemers, de visionairs en de perfecte gastheren.

 

Update wet- en regelgeving

Onder het genot van een walking-dinner, verzorgd door Boenk Catering in La Bonbonnière, gaf Europarlementariër Toine Manders een update over ophanden zijde belangrijke Europese wet- en regelgeving voor partycateraars, zoals de wetgeving voor rookvrije werkruimten, een gereduceerd BTW-tarief en de regelgeving voor het labelen van niet-voorverpakte etenswaren.

 

Volgend jaar tweede editie

Vanwege het succes van deze eerste editie, is besloten dat de 2e editie van het Benelux Party Caterers Congress wordt uitgebreid met cateraars uit Duitsland. Het congres zal worden gehouden op 31 januari 2012 in het MECC Maastricht. Meer informatie is te vinden op www.epcas.eu.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!