Back Back Nieuws

Eerste editie artiestenvakbeurs in Expo Houten

20 juni 2013
Met de stroom van vele nieuwe artiesten in Nederland, die zichtbaar worden door de vele
talentenshows en allerlei nieuwe artiestenopleidingen, is het tijd voor een vakbeurs voor artiesten. Dinsdag 12 november 2013 zal dan ook de eerste editie plaatsvinden.

Initiatiefnemers
Het Artiesten Belangen Centrum ABC en Companion Events hebben de handen inééngeslagen om de organisatie van een vakbeurs voor optredende artiesten, muzikanten en performers te realiseren. Het Artiesten Belangen Centrum ABC met ruim 120 leden had de wens om de nu onregelmatige informatie-avonden naar het niveau van een landelijke vakbeurs te trekken en vond in Companion Events uit Houten een goed partner.

Het Artiesten Belangen Centrum ABC is een brancheorganisatie van, voor én door
onafhankelijke artiesten & musici. Zij hebben als doel het verder professionaliseren van de
entertainmentbranche zodat artiesten & musici het beste in zichzelf kunnen ontwikkelen.
Het ABC zet zich in voor collectieve belangen als bv. promotie, verzekeringen, wetgeving,
auteursrechten en organiseert beroepsondersteunende activiteiten.
Companion Events is een klein organisatiebureau dat onder meer de jaarlijkse PA-markt
organiseert, een internationale verkoopbeurs van gebruikte professionele geluidsapparatuur.

Platform
Niet alle artiesten weten precies waar ze aan toe zijn als ze gaan optreden. Waar kun je terecht voor advies? Moet je bij een artiestenbureau aangesloten zijn of regel je alles zelf ? Heb je een manager nodig? Hoe regel je optredens? Het zijn allemaal vragen die op de vakbeurs beantwoord kunnen worden door de standhouders die de komende maanden zich zullen melden. Ook het aanbod van verschillende diensten en faciliteiten voor deze beroepsgroep is erg versnipperd. De Artiestenvakbeurs biedt een platform om al deze diensten aan een gericht publiek (doelgroep) aan te bieden.

Deelnemers
De organisatie rekent dan op deelnemers als een artiestenbureaus, managementkantoren, CD/DVD productiebedrijven, licht- en geluidsverhuurders, decorbouwers en decoratie leveranciers, verzekeraars, belastingadviseurs en overige dienstverlenende bedrijven. Ook ontwerpers van speciale artiestenkleding, leveranciers van goocheltrucs, grime en podiumattributen worden zeker verwacht.

Tijdens de beurs zullen er ook workshops en info-meetings gehouden worden waar in kleine groepen gewerkt kan worden aan de presentatie of kennis gedeeld kan worden over de omgang met social media of over auteursrechten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!