Eerste co-working space voor innovatieve teams in Utrecht opent deurenEerste co-working space voor innovatieve teams in Utrecht opent deuren
Back Back Nieuws

Eerste co-working space voor innovatieve teams in Utrecht opent deuren

16 maart 2022

Utrecht is een co-working space rijker: Forty Hub. De hub is de enige co-working space in de regio die innovatieteams de mogelijkheid biedt om structureel of incidenteel hybride te werken. Het gaat om in totaal 60 werkplekken aan de Maliebaan 50 In Utrecht. Initiatiefnemer van Forty Hub is het prijswinnende Utrechtse innovatiebureau Forty dat de verhuizing van het bureau vorig jaar naar een groter pand heeft aangepakt om ook co-working spaces aan te bieden.

Jan-Willem van Beek, founder van Forty en Forty Hub: ‘Voorafgaand aan Covid-19 merkten we dat externe, inspirerende locaties voor ons goed werkte om de samenwerking met onze klanten en collega's in projecten nog beter te maken. Met elkaar in één ruimte werken waar je verder wordt ontzorgd, zorgt voor commitment en aandacht om je doelen met elkaar te bereiken. 'Het kantoor' verandert daarnaast van functie en wordt, doordat mensen blijvend thuiswerken, meer een ontmoetingsplek. Omdat wij houden van initiëren en graag verandering omzetten in vooruitgang, besloten we onze verhuizing naar een nieuw pand wat groter aan te pakken en zelf co-working spaces aan te bieden, om een omgeving te creëren waarin startups en innovatieteams elkaar kunnen helpen, inspireren en van elkaar kunnen leren.’

Innovatieteams en startups

Forty Hub verhuurt plekken voor teams en startups die structureel een werkplek of kantoor zoeken. Teams die op een centrale plek eenmalig willen werken of samenkomen, kunnen ook bij de Forty Hub terecht. Voorwaarde is wel dat je een startup of innovatieteam bent. Startups, omdat zij behoefte hebben aan een plek om samen te werken en peers te ontmoeten, maar niet de middelen hebben om fulltime een kantoor te huren. Innovatieteams, omdat Forty Hub hen uit de ‘kantoorbubbel’ haalt en kan inspireren, en de community hen een frisse blik kan geven op de uitdagingen rondom innovatie in hun organisatie. Daarmee sluit de Forty Hub ook aan bij de wens van de gemeente Utrecht om meer werkplekken te creëren voor innovatieve ondernemers.

Ruimtes voor actie, creativiteit en focus

De ruimtes zijn zo ingericht dat ze uitnodigen tot actie, creativiteit en focus. De middenruimte (huiskamer) bestaat uit een keuken, een grote lunchtafel en verschillende zithoeken, waar teams elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Daaromheen zijn vijf ruimtes ingericht om creatief en/of gefocust met elkaar samen te werken, met alle voorzieningen die daarvoor nodig zijn (whiteboard, stiften, post-its, TV om te vergaderen of presenteren en een conference speaker). Ook heeft de Forty Hub individuele bel ruimtes en een focus ruimte waar je een scherm, muis en toetsenbord plug-and-play tot je beschikking hebt. Boven bevindt zich nog een dakterras dat kan worden gebruikt voor evenementen en/of borrels. Daarnaast zullen - zodra de Covid 19-maatregelen het toelaten- community events, masterclasses en ontbijtsessies worden georganiseerd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!