Back Back Nieuws

Eerste Belgian Champ Car Grand Prix op Circuit Zolder

30 januari 2007
In navolging van de eerste Dutch Champ Car Grand Prix 1 en 2 september 2007 in Assen heeft promotor Racing Management een overeenkomst gesloten met Champ Car Europe en Circuit Zolder om de tweede Europese Champ Car race te organiseren in België, de eerste Champ Car Grand Prix van België op 9 september. Tickets zijn vanaf midden februari via internet te bestellen.

Met racen in extreem snelle formulebolides op een diversiteit aan circuits, waaronder stratencircuits, noemt men de Champ Car World Series wel eens ‘The American interpretation of Grand Prix racing’. Wereldberoemde namen uit dit indrukwekkende kampioenschap zijn Andretti, Fittipaldi, Unser, Rahal, Villeneuve, Mansell, Zanardi, Montoya en Tracy.

Champ Car World Series geldt als de ‘hogeschool’ van de autosport. Met 750 pk en +350 km/u sterke V8-turbomotoren rijdend op methanol overtreft het vrijwel ieder ander kampioenschap ter wereld en behoort het tot de top van de gemotoriseerde sporten in de Verenigde Staten van Amerika. In de USA, Canada, Mexico en Australië trekken Champ Car-evenementen jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers naar de circuits, gemiddeld per evenement zo’n 150.000.

De Champ Car Grand Prix kent als een van de belangrijkste autoraces van het jaar in België diverse hoogstaande supportraces en een aantrekkelijk showprogramma. Autosportfans, fans van Amerikaanse techniek en andere liefhebbers van ‘the American Way of Life’ treffen elkaar in en rond de paddock van Circuit Zolder, waarmee de eerste Belgische Champ Car Grand Prix, net als in ‘The States’ een waar ‘Festival of Speed’ wordt.

De races maken deel uit van de Champ Car World Series 2007 en worden volledig geregistreerd voor uitzending op belangrijke televisiezenders wereldwijd, waaronder ABC, ESPN, ESPN2, Fox Sports, Eurosport en Raceworld.

Op de trainingsdag (vrijdag 7 september) zijn alle tribunes en de paddock éénmalig toegankelijk voor één prijs. Voor zaterdag en zondag zal de bezoeker kunnen kiezen uit meerdere verschillende tribunekaarten, een staanplaats en als toeslag een toegangsbewijs voor de paddock. Aanvullend zijn voor één of meerdere dagen VIP-kaarten verkrijgbaar voor een verblijf in de ‘Champ Car Club’, een exclusief hospitalitycomplex met eigen terras en tribune gesitueerd in de paddock van Circuit Zolder.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!