Back Back Nieuws

Eenmalige extra show voor Sophia Kinderthoraxcentrum

21 november 2012
Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis viert het 150 jarig bestaan in 2013 met een eenmalig Sophia Benefietconcert door de artiesten van De Vrienden van Amstel LIVE! op zondagmiddag 27 januari. De volledige opbrengsten van deze negende extra show in Ahoy gaan naar het nieuw te openen Sophia Kinderthoraxcentrum, waar kinderen met aangeboren of verworven hart-, long- en luchtwegaandoeningen optimaal behandeld kunnen worden. Alle artiesten en leveranciers werken belangeloos mee aan het eenmalige evenement. Daarnaast wordt het matinee-concert rechtstreeks uitgezonden voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis.

Het benefietconcert is een samenwerking tussen het Sophia Kinderziekenhuis en Tribe, de producent van het evenement. Marco Borsato, Nick & Simon, BLØF, Ilse DeLange, Gers Pardoel, Di-Rect, Acda en de Munnik, VanVelzen, De Dijk, Rob de Nijs, Xander de Buisonjé en een aantal andere muzikale gasten zullen de optredens verzorgen.

150 jarig bestaan
Het concert is één van de activiteiten rond het 150 jarig bestaan van het kinderziekenhuis. Er zullen diverse interne en externe activiteiten worden georganiseerd waaronder het maken van een 500 meter lange verjaardagstaart en een junior congres.

Reden van bestaan
Machiel Hofman van producent Tribe: ‘Toen het Sophia Kinderziekenhuis ons benaderde om een benefietconcert te organiseren zijn we meteen om tafel gegaan met format eigenaar Amstel, de artiesten en leveranciers. Alle betrokkenen vinden het belangrijk het oudste kinderziekenhuis van Nederland te steunen met dit initiatief en besloten unaniem mee te doen’. Inge van Leerzem van het Sophia Kinderziekenhuis: ‘Dankzij De Vrienden van Amstel LIVE! slaan we twee vliegen in een klap rond ons 150 jarig jubileum. We vieren het met elkaar en halen tegelijk veel geld op om zieke kinderen een betere kans te geven op een gezonde toekomst. De reden van ons bestaan’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!