Back Back Nieuws

Eendracht kiest het ruime sop met jongste kapitein ooit

03 juni 2016
Zeilschip Eendracht maakte 2 juni een dagtocht met haar jongste kapitein ooit. Jan-Willem van Ouwerkerk is 28 jaar en vaart een dagtocht in thuishaven Rotterdam met sponsors en relaties aan boord. Zeilschip Eendracht is een stichting die jongeren enthousiast maakt voor het leven op zee. Het schip wordt voor 90% gevaren door vrijwillige bemanningsleden. Ook Jan-Willem kwam op deze manier voor het eerst aan boord. Nadat hij de zeevaartschool afgerond heeft is hij in dienst van de stichting gekomen als stuurman. Door de overige vrijwillige kapiteins is hij de afgelopen periode klaargestoomd om zelf aan het roer te staan.

Jeugd
De in Rotterdam woonachtige kapitein zegt zelf over zijn promotie; 'Het is een eer om als jongste gediende dit prachtige schip te mogen varen. Ik kijk vooral uit naar de speciale reizen die wij voor de jongeren organiseren'. Nanda Overdevest, General manager van Stichting Zeilschip Eendracht: 'Het is geweldig om met een kapitein van 28 jaar jong onze doelstelling te kunnen onderstrepen. Jan-Willem begrijpt als geen ander wat er speelt bij de jeugd. Hij is een van onze talenten en wij verwachten nog vele mooie reizen met hem te mogen maken'.

Eendracht 
Zeilschip Eendracht is Nederlands grootste gaffeltopzeilschoener, ook wel driemastschoener genoemd. Het schip is bijna 60 meter lang en 12,5 meter breed. De Eendracht valt in de A-klasse schepen, ook wel Tall Ships genoemd. De Eendracht telt bijna 300 professionele en grotendeels vrijwillige bemanningsleden. Het schip is in 1989 gebouwd door Scheepswerf Damen in Gorinchem. De thuishaven van de Eendracht is Rotterdam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!