Een reis door de wintertijd van vroeger in het MuiderslotEen reis door de wintertijd van vroeger in het Muiderslot
Back Back Nieuws

Een reis door de wintertijd van vroeger in het Muiderslot

25 november 2019

Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. In sprookjesboeken ziet het er altijd prachtig uit. Gezellig zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en heerlijk warm. Dat de realiteit soms heel anders was, zie en hoor je tijdens Winterkasteel in het Muiderslot.

Van 15 februari tot en met 1 maart 2020 viert het Muiderslot de voorjaarsvakantie. Niet alleen zijn het de laatste weken van het Winterkasteel, ook kan er een schilderij worden gemaakt en komt Arend de Valkenier op bezoek. Voor peuters is er de theatervoorstelling Drakentongetje. En met een beetje geluk verschijnen de eerste krokussen weer in de kasteeltuin.

Atelier op zolder

In het Muiderslot hangen veel prachtige schilderijen. Genoeg inspiratie dus voor het maken van een eigen scheurschilderij. Dat kan in het Atelier op Zolder. Lekker scheuren en plakken is leuk voor jong en oud!

Theater

Theaterduo Kees & Koos spelen op 23 februari 2020 voor én met peuters (2+) de vrolijke theatervoorstelling 'Drakentongetje'. Eskimo Kees & Eskimo Koos willen de kou trotseren met een drakenvuurtje. Maar wat als je draak geen vuur meer wil spugen?

Valkenjacht

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen op woensdag en vrijdag kennis maken met Arend van Ostende. Hij neemt de kinderen mee op valkenjacht, een eeuwenoude hobby van de bewoners van het Muiderslot.

Voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie van 15 februari tot en met 1 maart 2020 is het Muiderslot iedere dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie, activiteiten en kaartjes op www.muiderslot.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!